Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız 4-B’liler Platformu yöneticilerinden Emin Taşdemir şöyle dedi:

“2018/11587 karar sayısı ile 30 Mart 2018 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar kurulu kararında 4/C lilerin 4/B statüsüne geçişlerinde ünvanları, yaptıkları göreve göre değil, eğitim durumuna göre İdari Destek ve İdari Büro Görevlisi olarak belirlenmiştir. Kaldı ki aradan gecen 6 ayda verilen ünvanların görev tanımları hala yapılamamıştır. Bu sebeple 4/C den 4/B ye geçenlere giyim yardımı dahi yapılmamaktadır. 4/C de bile eğitim durumunda değişiklik olan personelin katsayısı değiştirilerek ücreti artarken, 4/B de unvan değişikliğinin olmaması bahanesi ile ücret ve unvan değişikliği talebinin reddedilmesi kabul edilemez.
4/B statüsünde var olan 65 yaşa kadar çalışabilme hakkı ve her 5 yıl için verilen kıdem ücretinin 696 sayılı KHK ile 4/B ye geçenlere tanınmaması ise tam bir çelişkidir..

4/C den 4/B ye gecen Lisans. önlisans mezunu Mühendis, tekniker, teknisyenlere ünvanları verilmezken, Sosyal Hizmetler ve Şehit yakını kontenjanından memur kadrosuna atananlara sınavsız görevde yükselme hakkı verilmiş, Endüstri Meslek Lisesi mezunları teknisyen unvanı almıştır. Evet Anayasasında yazan sosyal devlet ilkesi (!) gereği devletin mağdurlarına sahip çıkması gerekiyor. Sosyal Hizmetler ve Şehit yakını kontenjanından sınavsız memur yapılanlar mağdur da KPSS, DMS sınavıyla işe girmiş, Özellestirme nedeniyle işlerini statülerini emeklerini hayallerini geleceğini bırakanlar mağdur değil mi? Neden bu ayrımcılık?

2015 Yılında imzalanan 3.Dönem Toplu Sözleşmesi 36/2 Maddesinde imza altına alınan 4/B ile Cumhurbaşkanımızın 4 Aralık 2017 tarihinde müjdesini verdiği 4/B bu değildir.
Adil olun...!” dedi.

#696SayiliKHKMagduru4B'liler

#4ClilerKagıtÜstünde4Bli

Editör: Adıyaman Haber