Kurtuluş Savaşı, işgal güçlerine karşı, Anadolu’da yaşayan Türk, Kürt, Sünni, Alevi, Laz, Çerkez, kadın ve erkeklerin cephede verdikleri mücadele ile kazanıldı.

Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni; yurttaşlık esasına dayalı, yurttaşlar arasında dil, din, ırk, renk, mezhep ve cinsiyet ayırımı yapmadan kurdu.

Cumhuriyeti, Türk, Kürt, Sünni, Alevi, Laz, Çerkez, kadın ve erkeklerle birlikte inşa etti.

Cumhuriyetin yurttaşlarını:

Türk, Kürt, Sünni, Alevi, inanalar, inanmayanlar, benden olanlar benden olmayanlar, yerli ve milli olanlar, yerli ve milli olamayanlar diye ayrıştırmak ve bölmek, Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşlık esasına, yurttaşlar arasında dil, din, ırk, renk, mezhep ve cinsiyet ayırımı yapmadan kuruluş ilkesine aykırıdır. Büyük bir ihanet ve suçtur.

Allah, insanları ayırım yapmadan, eşit olarak yaratıyor.

Allah’ın eşit olarak yarattığı kullarını, Türk, Kürt, Sünni, Alevi, inanalar, inanmayanlar, benden olanlar benden olmayanlar, yerli ve milli olanlar, yerli ve milli olamayanlar diye ayrıştırmak ve bölmek, Allah’ın insanları eşit olarak yaratmasına karşı gelmektir. Dinen büyük büyük suç ve günahtır.

HDP, 18 Haziran 2018 seçimlerinde HDP'nin aldığı 6.5 milyon oy aldı.

HDP’ye oy verenler yalnız kürler değiller.

HDP’nin aldığı oyun 2.5 milyonu, solcularının, aydınların oyudur. 4 milyonu Kürt yurttaşların oylarıdır.

İl il ilçe ilçe, köy köy sandık sonuçları analiz edilerek bu durum görülebilir.

Belge ve bilgi ortaya koymadan HDP'ye oy veren Türk Kürt seçmenlerin hepsini, PKK terör örgütü mensubu olmakla suçlamak:

Büyük bir cehalettir.

Haksız ve hukuksuz bir iddia ve suçlamadır.

Kürt yurttaşlara yönelik yapılan büyük bir haksızlıktır.