Bu yazıyı 21.01.2022 tarihinde kaleme alıyorum. Dolasıyla bugün ve dün yapılmayan işler için bu yazdıklarım geçerli. Belki yarın beni utandırırsınız diye tarih atmak istedim. Sonuçta yalancı çıkmak istemem. Güven ve dürüstlük her şeydir benim için.

Sizlere 10 numara 5 yıldız bir belediyeye sahip olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuzu söylesemde sizler sakın buna inanmayın. Çünkü öyle bir şeyin söz konusu olmadığını bütün Adıyaman olarak biliyoruz. Sağolsun birinci vazifesi olan temiz ve sağlıklı su hizmetini sağlama işini bile becerebildiğini gören yok. Bütün yaz sularımızın kesik olduğunu her halde anlatmama gerek yoktur.

Neyse asıl konuya gelelim benim amacım belediyenin hizmetsizliğini eleştirmek değil desem yalan olur. Tabiki de hizmetsizliğini eleştireceğim bir araştırmacı gazeteci olarak.

Açıkçası sussam gönül razı değil konuşsam tesiri yok, biliyorum ama yine de yazacağım. Susmayı kendime hakaret sayıyorum, bu benim için bir vicdan ve ilke meselesi.

Malum 4 gun önce iki karış bir kar yağışı gerçekleşti. İlk 24 saat ana halterler dahil bütün şehir felç oldu, yollar kapandı, insanların çoğu saatlerce kar sebepli yollarda mahsur kaldı. Evlerine gidemediler, işlerine gidemediler, bir çok esnaf iş yerini açamadı. Ve asıl sormak istediğim şey şu, bu görüntü, bu manzara, bu yaşananlar yakışıyor mu bu şehre? Anladigim kadariyla hicbir bir yetkili yasananlardan kendini sorumlu hissetmiyor. Sorsan belediye muhteşem çalıştığını ve  belediyenin muhteşem işler becerdiğini iddaa ediyor. 

Sahadaydık diyecekler, evet sahadaydınız ama sonuç olarak bütün ana yollar 24 saat boyunca kapalıydı. ilk 24 saatte yapılması gereken bütün müdahaleler, ikinci 24 saatte yapılmaya çalışıldı, sonuç hüsran, tedbir yok, öngörü yok, hizmet yok, iş yok, problem çok...

Peki kim sorumlu bu yaşananlardan? Tuzlama yapmayan vatandaş mı, kar küreyecek herhangi bir araçla yolları açtırmayan ben mi, günler öncesinden kar yağışı geliyor, hava durumundan belli olan ve hiçbir tedbiri almayan biz basın mensupları mı? Evet sizce de suçlu biz değil miyiz? Muhteşem belediyemizin suçlu olacak hali yok sonuçta.

Vatandaş olarak belediyemizden (kendi adıma) özür dileriz, karla ilgili hiçbir tedbir almadığımız için, yolları tuzlamadığımız için, kar küreme aracımız olmadığı için, çöpleri toplamadığımız için, hâlâ yolların %80’i karla kaplı olduğu için, buzlanmalar için, kazalar için vs vs vs...

Neredeyse bütün sokaklarımız kar yağışının üstünden 4 gün geçmesine rağmen halen kapalı. Ana yollara da çok açıklar diyemiyorum açıkçası. Bugün Atatürk Bulvarı'nda biraz yürüyüş yapmak için dışarı çıktım keşke çıkmasaydım, gördüğüm kadarıyla sn. belediyemiz çöp toplama işini de bırakmış. Çöp kutuları hep taşmış, ana cadde pislik içindeydi. Hadi kar küreme aracın yok, çöp toplama aracında mı yok! O çöpler neden toplanmıyor. Görselini alıp buraya koymayı kendıme yakıştıramadığım için almadım. Belediyecilik bu değildir. Yazın sularımız akmaz, kışın iki karış kar yağar, sokaklarımız kapanır. Trafik akmaz, çöpler toplanmaz, belediye, işçilerin eline kürek vermiş, kürekle yol açmaya çalışıyor. Başkanim 21.yy dayız bilmem farkında mısıniz? Bakın "işçıler çalışıyor' diye ana caddede kürekle işçilere kar attırmak ne ya, teknoloji çağındayız, uzaya gidiyor insanlar. Biz elimizde kürekle yol açmaya çalışıyoruz, ya o insanlara yazık değil mi, saatlerce elinde kürek, karın altında, akıntıya karşı kürek sallayıp durdular, bu buz gibi havada.

Bu arada yarından itibaren bir hafta boyunca kar yağışı olacakmış, hava durumu öyle diyor. Bilginize, belki ilginizi çeker, basın olarak haber vermek, haber yapmak bizim işimiz sonuçta.

Ama rahat olun, canınizı asla sıkmayın, merak etmeyin bugün aday olsanız yine kazanırsınız. Siz bakmayın benim şikayetleri dizmeme. Adıyaman halkı sizden çok memnun. Sonuçta hakettiğimiz gibi yönetiliyoruz. Sizler aynen böyle devam edin. Olmadı bir cami yaptırır, imam hatip açtırır bütün hizmetsizliklerinizin üstünü örtersiniz, olur biter. itiraz edeni de dinsizlikle suçlar, kin ve nefrete davetiyeden taşlatırsınız. Bizlerde avuçlarımızın içi patlayana kadar alkışlarız. Çünkü öyle, çünkü böyleyiz...

Neden mi hizmet edilmiyor biliyor musunuz,  çünkü; istemiyoruz, istemesini bilmiyoruz.

Siz muhteşemsiniz problem bizde...

Dip not: Inanmayanlar, yalanlayanlar olabilir diye çektiğim fotoyu ekleme kararı aldım. Konum Atatürk Bulvarı, saat kulesinin dibi.
Ve maalesef bütün ana cadde bu şekilde. Üzgünüm.