Anayasa değişikliği konusunda "HAYIRCI" olan henüz 18 yaşına yeni basmış, lise son sınıf öğrencisi, çok genç bir kardeşime neden hayır dediğini sordum. Verdiği cevaplar çok ilginç ve şaşırtıcıydı;

Genç: Dedem, babam, amcam, dayım ve tüm aile büyüklerim hayır diyor, ben de hayır diyeceğim tabi ki dedi.

Ben: Gençsin, bilgilisin, akıllısın, değişecek olan 18 maddeyi kendin okuyup, inceleyip, akıl terazinle ölçüp biçtikten sonra kendi kararını vermen daha doğru bir davranış olmaz mı? dedim.

Genç: Evet inceledim, diyerek hemen cep telefonundan internete girerek 18 madde hakkında yazılan yalan yanlış yorumları bana okumaya başladı.

Ben: Bunların doğru olmadığını söyledim ve 18 maddede yapılacak değişikliklerin doğru halini anlattım.

Genç: Dedem bana çocukluğumdan beri her şeyi anlatıyor, ben her şeyi biliyorum, dedi.

Ben: Neyi biliyorsun? dedim.

Genç: Biz Safevi katliamını unutmadık, biz Dersim katliamını unutmadık, biz Kahramanmaraş katliamını unutmadık, bunları yapan kim, kim yaptı? diye sordu.

Genç Kardeşim Devleti ve "EVETÇİLERİ" suçlayarak kin ve nefretle konuşmasına devam etti. Ben, bahsi geçen olayların kendisine anlatıldığı gibi olmadığını anlatmaya çalıştıysam da nafile, ne mümkün... Genç kardeşimin içi kin, kasavet ve nefretle doldurulmuştu artık...!

Eeyyy eli öpülesi dedeler, saygı değer anne ve babalar sizlere sesleniyorum; ne olur, Allah rızası için çocuklarınıza bu kötülüğü yapmayın, yazıktır, günahtır. Çocuklarınızı kin, nefret ve intikam duygusuyla büyütmeyin, unutmayalım ki bu şekilde yetiştirdiğimiz çocuklarımız, ömür boyu her şeye muhalif, devletine düşman ve mutsuz olmaya mahkum yaşayacaklardır.

Halbuki Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'IN dediği gibi üst kimlik İslam da birleşip İnsanca birlik beraberlik içinde yaşamak varken, bu kin kasavet niye???

  • Doğan der ki gül bizim, diken bizim,
  • Ben Laz’ım Türk’üm Kürt’üm Çerkez’im,
  • Hiç kimseye yoktur kinim garezim,
  • İnsan haklarına saygı isterim…
  • Yurdumda huzur ve barış isterim…
  • Gelin üst kimlik İslam'da birleşelim.

Fadlı DOĞAN Araştırmacı Yazar / Kamu Yönetimi Uzmanı