1991-1993 yılları arasında Adıyaman’ın Samsat Kaymakamlığını da yapan Bahçelievler Kaymakamı İlker Arıkan, Uluslararası Mazlumların Derneği (UMADER) Genel Başkanı Zeynep Gürkan ve yönetim kurulu ekibine ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini ifade ederek, duyarlılığından dolayı teşekkür etti.
Dünyanın neresinde olursa olsun mazlum ve mahsum insanlara sahip çıkanların her zaman yanlarında olacaklarını söyleyen Bahçelievler Kaymakamı İlker Arıkan, yeni kurulan ve böylesi hedefi büyük olan bir derneğin Genel Merkezi Bahçelievler de bulunmuş olması Bahçelievler için önemli bir kazanç olduğunu söyledi.
Kaymakam Arıkan, “Türkiye de binlerce STK var. Ancak önemli olan bu konuda niyettir. Niyet halis olunca gerisi kendiliğinden geliyor. İnancım o ki daha üç aylık olan bu derneğimiz gelecekte gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında başarılı çalışmalara imza atacağına inanıyorum. Çok güzel bir ekibiniz olduğunu görüyorum. Bununla kalmayıp her sektörden değerli insanların içine katarak yelpazeyi çok geniş tatmanız lazım. Dernekçilik gönül esasa dayalı olduğu için bu işin sevdalıları teşhis edip bu kervana katmak gerekir. Kaymakam olarak burada görev yaptığım zaman zarfında bana düşen ne olursa olsun imkanlarım ölçüsünde elimden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırım. Sonuç itibariyle hepimizin amacı mahsum ve mazlum insanların sesi olmaktır. Bu insanların duasını almak hepimiz için çok önemlidir"dedi.
UMADER Başkanı Zeynep Gürkan’ın ve derneğin basın yayın komisyonu başkanı Abdulkerim Sonkaya’nın Adıyamanlı olduğunu öğrenince Adıyaman ile ilgili bazı anekdotlarını anlatan Kaymakam Arıkan, “1991-1993 yılları arasında Adıyaman’ın Samsat İlçesi’nde görev yaptığım zaman içerisinde Adıyamanlı insanlardan hayırseverlilik ve yardımlaşma konusunda çok şey öğrendim. Hala burada iletişim halinde olduğum değerli dostlarım var. Adıyaman da hayatım boyunca unutamayacağım güzel anılarım oldu” diyerek UMADER ailesine başarı dileklerini iletti.
UMADER Genel Başkanı Zeynep Gürkan ise üç ay önce kurdukları derneğin kuruluş aşamasından bu yana yaptığı faaliyetlerden bahsederek konuşmasına başladı. Gürkan, “UMADER olarak kardeşler topluluğundan oluşan bir ekibiz. 50 kişilik genel merkezimizle birlikte İstanbul’un birçok ilçelerde ilçe teşkilatımızı kurduk. Teşkilatımızın olmadığı ilçelerde de teşkilatımızın kurulması için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. UMADER olarak yaptığımız çalışmalarda her zaman Sayın kaymakamımızın desteğini arkamızda his etmek bizim için çok önemlidir. Aynı zamanda önerilerini ve tavsiyelerini de dikkate alarak istişareli bir şekilde çalışarak, hep birlikte çok daha güzel işler başaracağımız inanıyorum” diyerek, misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha