Çeyrek asra yakın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan İHH, bu yıl da yurt içi ve yurt dışında toplam 1 milyon yetim ve ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürmeyi hedefliyor. Bu kapsamda İHH ekipleri Çorlu ve Kilis depolarında günler öncesindenyurt içinde dağıtılacak kumanya paketlerinin hazırlığına başladı.

Bugün itibariyle 29 ayrı TIR’a yüklenen gıda paketleri İHH’nındualar eşliğinde yurt içinde dağıtımı yapılacak illere doğru hareket etti. İllere ulaştırılan kumanya paketleri, Ramazan öncesi ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.

TÜRKİYE’DE 90 BİN KUMANYA PAKETİ

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bu yılki Ramazan çalışmaları kapsamında Türkiye’de ihtiyaç sahibi aileler için 60 bin; yetim ve muhtaç çocuklar için de 30 bin adet çocuk kumanya paketi hazırlanarak dağıtımları gerçekleştirilecek. Çocuk paketlerinin 10 bini Suriyeli yetimler, 20 bini de Türkiyeli yetimler çocuklar için dağıtılacak.

YURT DIŞINDA 92 BİN KUMANYA PAKETİ

Yine Ramazan kampanyası kapsamında 104 ülke ve bölgede yardım faaliyeti gerçekleştirecek olan İHH, yurt dışında ihtiyaç sahibi ailelere 92 bin 400 adet kumanya paketi dağıtacak.

YETİMLERE 120 TL’YE BAYRAMLIK

Ramazanda ayrıca yetim çocuklar için hayırseverlerinyapacakları 120 TL’lik bağışla bayramlık giysi dağıtımı yapılacak.

Kumanya paketine destek olmak isteyenler, İHH aracılığıyla 85 TL karşılığında bir gıda paketini ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak bir ailenin Ramazanı rahat geçirmesini sağlayabilirler.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha