Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler lisesinde gerçekleştirilen etkinliğe Ar-Ge’den sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Tiryakioğlu, Serencam Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Gazel, program için İstanbul’dan davet edilen Şair Şakir Kurtulmuş, birçok eğitimci ve öğrenci katıldı.

Öğrencilerle birlikte kitapları ağaçlara asan Mehmet Ali Tiryakioğlu, ‘Öykü Atölyesi’ adlı projeyi  önemsediklerini, bu vesileyle öğrencilere okuma ve yazma alışkanlığı kazandırmanın yanında topluma da kaliteli bireyler armağan edebilme gayreti içinde olduklarını ifade etti. Projeyi, Gaziantep’teki tüm okulları kapsar hale getirmek için çalıştıklarını da belirten Tiryakioğlu, proje sonunda öğrencilerin öykülerinden oluşan bir de kitap yayınlamayı planladıklarını söyledi. Sadece okuyan toplumların geleceğinin aydınlık olacağını ifade eden Tiryakioğlu, gençlerin kendi geleceklerini bilgiyle inşa edebilmeleri için her türlü fedakârlığa hazır olduklarını belirtti.

‘Öykü Atölyesi’ kapsamında öğrencilere eğitim veren Serencam Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Yazar Gülşen Gazel ise, “Baharda Ağaçlar Kitap Açıyor” etkinliğiyle gençlerin zihin dünyalarına ekilecek bilgi tohumlarının toplum için tarifsiz güzellikleri meyve vereceğine dikkat çekmek istediklerini ifade etti. Hangi alanda çalışırsa çalışsın, mesleğinde başarılı olmak isteyen herkesin hayal kurmaya ve ufkunu genişletmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Gazel, “Öykü Atölyesi” ile öğrencilere, düşünmeyi, yaratıcı fikirler üretmeyi, kendini ifade etmeyi, günlük hayatta karşılaştıkları durumları kolaylıkla hikâyeleştirmeyi öğretmeyi hedeflediklerini belirtti. Tüm bunların, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca karşılarına çıkacak sınavlarda da avantaj sağlayacağını söyleyen Gazel, “Umarız ülkemizin ve şehrimizin her köşesinde ağaçlar çiçek, zihinler ve kalpler bilgi, umut ve sevgi açar” şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha