Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren çocukları kültür ve sanatla buluşturan merkez Çocuk Sanat Merkezi, düzenlediği Yaratıcı Sanat Atölyeleri’nde başta drama, mozaik olmak üzere ebru, seramik, tasarım, resim, el sanatları ve oyuncak atölyeleri yer aldı.

Çocuk Sanat Merkezi yarıyıl tatiline özgü düzenlenen Yaratıcı Sanat Atölyeleri’nde 7-16 yaş gruplarında çocuklar, yaratıcı olmasının yanı sıra aynı zamanda eğlendirici ve geliştirici olmayı amaçlayan bu program ile kendi özgün yaratıcılıklarını keşfetmeye ve geliştirmeye yönelik eğitim fırsatı buldular.

Seramik Atölyesi ile çamurla form çalışmanın tadını çıkararak objeler üretirken, Mozaik Atölyesi ile taşları hayallerindeki resme dökerek sanatsal objeye dönüştürmenin zevkini tadan çocuklar, aynı zamanda Ebru Atölyesi’nde suyun üzerinde renklerle sanat yaratmanın keşfine çıkmayı, Tasarım Atölyesi ile bireysel yeteneklerini tasarlamayı ve Oyuncak Atölyesi ile kendi oyuncaklarını üretmenin mutluluğunu yaşadılar.

Yaratıcı Sanat Atölyeleri ile ellerini konuşturan çocukların düşünme, konuşma, dinleme ve anlama becerilerinin gelişmesini bilişsel ve zihinsel yaratıcılıklarının ortaya çıkmasını sağlayan drama atölyeleri ise çocukların kendini keşfetmelerine ve hayal gücünün gelişmesine yardımcı oldu.

Okulların yarıyıl tatiline girmesini fırsat bilen veli ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği “Yaratıcı Sanat Atölyeleri”nden, Drama Atölyesi’ne 42, Mozaik Atölyesi’ne 29, Ebru Atölyesi’ne 24, Seramik Atölyesi’ne 21, Tasarım Atölyesi’ne 26, Resim Atölyesi’ne 43, El Sanatları Atölyesi’ne 23 Ve Oyuncak Atölyesi’ne 12 olmak üzere toplam 220 çocuk atölyelerden faydalandı.

İki hafta süreyle düzenlenen “Yaratıcı Sanat Atölyeleri” sonunda eğitimlerini tamamlayan tüm çocuklara eğitmenleri tarafından katılım sertifikaları verildi. Atölyelerde çocukların yaratıcılıklarını ve ellerini kullanarak ortaya çıkardığı sanatsal ürünler yakın zamanda sergilenmek üzere gösterime çıkacaktır. 

Kaynak : PHA

Kaynak: pha