Çağrıların 1 milyon 292 bin 909’u karşılandı. 
Vatandaş memnuniyeti amaçlı çalışan çağrı merkezi 26 personel ile 7/24 hizmet esasına dayanarak hizmet veren merkez Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in göreve gelmesinin ardından kuruldu. 
Kurulan çağrı merkezi 2014 Ağustos ayından bugüne kadar 3 yıllık süre içerisinde 2 milyon 411 bin 524 dakika hizmet verdi. Çağdaş iletişim teknolojilerinden en ileri düzeyde faydalanıp vatandaşımıza daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmayı  amaçlayan  Alo 153 çağrı merkezi günlük ortalama bin 800, aylık ise yaklaşık 50 bin çağrı alıyor.      

- İLÇE VE BAĞLI KÖYLERE DE HİZMET VERİLİYOR
Kentin en uzak bölgesinde yaşayan vatandaşın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ulaştığı çağrı merkezi, 185 GASKİ hattı, 188 Cenaze hattı, 444 00 27 ve 153 hatlarının tek merkezde toplanmasından oluşuyor. 
“ALO 153” çağrı merkezine şehrin 9 ilçe ve bağlı köylerde bulunan vatandaşlar istedikleri zaman merkeze ulaşabiliyorlar. Asfalttan alt yapıya, kanalizasyondan içme suyuna, toplu taşıma araçlarından fırın denetimine, yol ve kaldırımdan, park ve bahçelere, mezarlık ve cenaze defin işlemleri ve belediyeyi ilgilendiren diğer bütün sosyal ve kültürel hizmetlere kadar birçok talep, şikâyet ve önerilerini “ALO 153 Çağrı Merkezi” hattını arayarak iletebiliyorlar.
Çağrı Merkezi, sistemsel özellik gereği kayıtlarında bulunan kentlileri ismiyle hitap ederek karşılamaktadır. Kişi tanıma özelliği sayesinde T.C. Kimlik numarası esasına bağlı olarak çalışan sistem 11 bin 912 mesai gününde 117 bin 211 saat hizmet verdi. 

- 16 BİN 801 ADET BAŞVURU YAPILDI
Vatandaşlarımıza sosyal yardım ve hizmetlerle ilgili müracaatlarına cevap veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesindeki Beyaz Masa öneri, istek, şikayet ve teşekkür de içeren 16 bin 801 adet  başvuru alındı. Alınan talep ve şikayetleri ilgili birimlere yönlendirerek vatandaşların  işlemlerini sonuçlandırıldı.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha