İller arasındaki kardeşlik köprülerinin kurulması ile kardeşlik ruhunun geliştirilmesinin yanı sıra kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması amacıyla, İçişleri Bakanlığı’nın 21 ilde başlattığı, ‘Biz Anadoluyuz’ projesinin ikinci etabında Adıyaman’dan 200 kişilik öğrenci gurubu daha Konya’ya geldi.

Konyanüma, İstiklal Harbi Şehitliği, Mevlana Müzesi, Bedesten, Karatay Müzesi, İnce Minare Müzesi, Alaaddin Tepesi, Alaaddin Cami, 80 Binde Devri Alem Parkı, Tropikal Kelebekler Vadisi, Ecdad Parkı veBilim Merkezigibi Konya’nın tarihi ve turistik mekanlarını rehberler eşliğinde gezen öğrenciler Konya’ya hayran kaldı. Öğrenciler ayrıca, ‘Direniş Karatay’ filminin yanı sıra, Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen Sema Ayin-i Şerifi programını da izlediler. 

- ORTAK DEĞERLER PAYLAŞILIYOR
Konya Valiliğini de ziyaret eden öğrenciler, Vali Yakup Canbolat ile bir araya gelerek düşüncelerini paylaştılar.

Adıyaman’da Kaymakamlık yaptığını dile getiren Vali Canbolat, projenin önemine değinerek şunları kaydetti:

“Türkiye’nin doğusuyla batısı, kuzeyiyle güneyi arasında var olan kardeşlik bağlarının daha da güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen ‘Biz Anadoluyuz’İçişleri Bakanlığımızın başlattığı önemli ve bir o kadar anlamlı projeler arasında yer almaktadır. Bu projeyle birlikte, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde yaşayan öğrencilerin daha önce hiç gitmedikleri, görmedikleri şehirlerdeki farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıması, sosyal barışa, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, kültürel değerlerin yanı sıra ortak değerlerin paylaşılması hedeflenmektedir”

Vali Canbolat daha sonra öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

- HUZUR VE BARIŞIN KENTLERİ BULUŞTU
Huzur ve barış kenti Adıyaman’dan aynı şekilde huzur ve barış kenti Konya’da misafir edilmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getiren kafile başkanı ve rehber öğretmen Mehmet Çalım, ‘Biz Anadoluyuz’ projesinin sadece bugüne değil, yarının anne ve babaları olacak geçlerimize ve geleceğimize ışık tutacağını ifade ederek, bu tür projelerin yaygınlaşmasının toplumumuzun birlikteliği, beraberliği, birbirini anlama ve birbiriyle empati yapma anlamında çok büyük anlamlar taşıyacağını söyledi. Çalım konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’de karşı karşıya kaldığımız önemli sorunlardan bir tanesi olan bugün kırk yıldır uğraştığımız PKK terör probleminin çözülmesinde de bu tür etkinliklerin ve faaliyetlerin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Doğu ve Batı da yaşayan insanlarımız birbirini daha iyi anlamak, birbirini daha iyi algılamak ve birbiriyle olan birlikteliklerini güçlendirmek zorundadır. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir de ve diğer büyük şehirlerde yaşayan insanlarımız, Ağrıdaki, Kars’taki ve Hakkari’deki yaşayan insanlarımızın yaşadıklarını hissedebilmeli ve doğru tahlil edebilmelidir.” dedi.

Çalım, konuşmasının sonunda projenin hayata geçirilmesinde katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, Konyalı dostları ve öğrencileri Adıyaman’da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını da sözlerine ekledi.  

Konya Valiliğinin öncülüğünde, Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Merkez İlçe Belediyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası’nın da katkılarıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, 15 Mart-22 Nisan tarihleri arasında, 5 grup halinde toplamda bin Adıyamanlı öğrenci, 4 gün Konya’da ağırlanacak.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha