Diyarbakır, Hatay, Şanlıurfa, Amasya, Adıyaman illerinden gelen itfaiyeciler KABİTEM’de süren eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar.
Üç haftalık periyodu kapsayan eğitimlerde katılımcılara, Büyükşehir İtfaiyesi Eğitmenleri ve İş Sağlığı İş Güvenliği Uzmanı Hayati Osmanoğlu tarafından, yangın, trafik kazaları,  kentsel arama-kurtarma, yüksek açı kurtarma, kuyu operasyonları, tehlikeli maddeler, iş güvenliği, sertifikalı ilk yardım konularında teorik bilgiler verildi. Ayrıca hız ve beceri geliştirmeye yönelik tatbikatlar gerçekleştirildi.
Türkiye’de sadece İstanbul, Kocaeli, Konya ve Ankara Büyükşehir İtfaiyelerinde verilen bu eğitimlerin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinde de 2 yıldan beri verilmekte olması sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi.
Saffron Otel’de düzenlenen sertifika törenine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Ağır, İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder ile itfaiye eğitmenleri ilgili şube müdürleri ve eğitimlere katılan itfaiyeciler katıldı.
Eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını alan itfaiyeciler, kendilerine sunulan bu eğitimlerden dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha