ADIFED’in Olağanüstü Genel Kurulu, Adıyamanlılar Vakfı’nın Bağcılar’daki genel merkezinde gerçekleştirildi.

Kurul toplantısına, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Sait Aybak, Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Adıyaman eski Milletvekili Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün,  Gerger Belediye Başkanı Erkan Aksoy, İnlice Belediye Başkanı Ebubekir Ümürhan, MHP MYK Üyesi Sedat Yaşar, Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Komisyon Başkanları, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Olağanüstü Genel Kurulun Divan Başkanlığını Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mustafa Karlı, üyelikleri ise Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ramazan Aksoy ve Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Melik yaptı.

Tek liste ile gidilen seçimde BADER Başkanı ve Adıyamanlılar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Sevinçtekin oy birliği ile ADIFED’in yeni başkanı seçildi.

Yaklaşık 5 yıldır ADIFED’in başkanlığını yapan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, görevi yeni başkan Hüseyin Sevinçtekin’e devretti.

Kurul toplantısında konuşan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Sait Aybak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

Aybak,"STK’ların kıymetini bilmek lazım. 23 Haziran’da İstanbul’umuzu ilgilendiren önemli bir genel seçim var. Bu seçimin İstanbul’a ve ülkemize hayırlı olasını diliyorum." dedi.

Görevi devreden Hüseyin Sevinçtekin, kurul toplantısına katılan herkese teşekkür etti.

ADIFED’in önceki yönetimine teşekkür eden Sevinçtekin, şöyle devam etti:

“Federasyonda emeği geçen başkanlarımıza, dernek başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Federasyonumuzun çok büyük faaliyetleri oldu. Federasyonun kuruluşunun hemen sonrasında Türkiye’deki bütün Adıyamanlı STK başkanlarımızı Adıyaman’da toplayarak İstanbul’da STK zirvesi yapıldı. Akabinde gençlerimize yönelik çok önemli bir faaliyet olan kitap okuma yarışmaları gerçekleştirildi. Adıyaman belediyesi ve Adıyaman Valiliği’nin destekleri ile Adıyaman ile adeta bağları kopan İstanbul’daki Adıyamanlı gençlerimize kültür gezileri düzenledik. Yine Adıyaman birlik ve beraberlik geceleri düzenledik. Son olarak İstanbul Yenikapı’da Adıyaman Tanıtım Günleri düzenlendi. Adıyamanımızın değerlerini, kültürlerini bütün İstanbul’a ve Türkiye’ye tanıtmış olduk.”

Görevi Hüseyin Sevinçtekin’e devreden Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ise, STK’ların öneminden bahsetti.

STK'ların içinde bulunmanın hemşerilerin dertleri ile dertlenmek olduğunu vurgulayan Dursun, şöyle devam etti:

"Yani topluma faydalı olmaktır. Topluma, hemşerilerimize faydalı olurken birçok şeyden fedakarlık yapmak zorundasınız. Bu çok önemli bir vasıftır. Bu vasfı taşımak, toplumun derdi ile dertlenmek büyük bir vicdani sorumluluktur. İnşallah Hüseyin başkan ve yeni yönetim bu yükü alacak ve bir sonraki başkana devretmek için çok çalışacaklar."

Dursun, yeni yönetime başarılar diledi. 

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın ise eski yönetime teşekkür ederek, yeni başkan ve yönetime başarılar diledi.

Aydın, "Adıyaman sevgi, şefkat demek. Türkiye’de gerçekten Adıyaman insanı belli duruşuyla, kişiliğiyle, kimliği ile, birlik ve beraberliği ile bir bütün olmuştur. Ne mutlu bize ki bu güzel insanlara hizmetkar olmuşuz. İstanbul’da Adıyamanlı olmanın gururunu en güzel şekilde yaşatıyorsunuz. Birlik ve beraberlik içinde olursak hemşehrilerimize daha çok faydalı işler üretiriz. Bu birlik ve beraberlik bizi daha da güçlü kılacaktır." ifadelerini kullandı.

Kurula katılan Adıyaman Milletvekilleri Muhammed Fatih Toprak, İbrahim Halil Fırat, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, önceki dönem Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, belediye başkanları ve Dernek Başkanları da birer selamlama konuşması yaparak Hüseyin Sevinçtekin ve yeni yönetime başarı diledi.

Program, konuşmaların ardından sona erdi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha