BÖBREK RAHATSIZLIĞI OLANLAR İÇİN

Annem yıllarca böbreklerinden çok ciddi rahatsızlıklar yaşadı. Her iki böbreğinde de iltihap, taşlar ve kumlar vardı. Tabiri caizse gitmediği doktor içmediği ilaç, bitki vs. kalmadı.

Çok yaygın bir tabirle, şiddeti en ağır ağrıların başında böbrek ağrısı başta gelenler arasındadır. Zira bu ağrıları çekenler ve çekenleri görenler çok iyi bilir, nasıl dayanılmaz bir sancı olduğunu.

Annem onca tedavilerin fayda sağlamamasından ve böbreklerindeki taşın da, kendi kendine düşmeyecek kadar büyük olmasından dolayı, ameliyatla, taşın böbrekten alınmasına karar verildi.

Ameliyat öncesi rahmetlik babama, bir yolculuk sırasında, tanımadığı bir insan, annemin böbreklerindeki hastalığa karpuz ile şifa bulabileceğinin tavsiye ve tarifini vermiş. Bu tavsiye üzerine annem, tarifi uygulayıp, ameliyat öncesi son tetkikler için doktora gittiler ve sonuç...

Doktorun anneme söyledikleri aynen şöyle: “Ameliyata gerek yok, zira böbrekleriniz yeni doğan bir bebeğin böbrekleri kadar tertemiz pırıl pırıl.” Yani ne iltihap ne taş ne kum hiçbirinden eser yok.

Ve o gündür bu gündür yaklaşık 20 yıldır annemde böbrekleriyle alakalı hiçbir sıkıntı yok çok şükür.

Annemdeki bu şifalanmanın aynısını ailemden 2 kişide daha bizzat yaşadık. Allah’ın izniyle karpuzdan gelen şifayı sizlerin de istifadenize sunmaktan mutluluk duyarım. Şifa olması dileğiyle

Tarif şöyle:

MALZEME:

-1 adet orta boy karpuz (koyu yeşil renkli olursa daha etkili)

YAPILIŞI:

Karpuz güzelce yıkanır. Tamamı (kabuklar dahil) küçük küçük doğranır ve büyük bir tencerede kabukları iyice yumuşayıncaya kadar kaynatılır.

Soğuduktan sonra, bir süzgeç yardımıyla elimizle iyice ezerek, posasından ayırarak, suyu çıkartılır.

Bu karpuz suyu, sabah, öğle, akşam aç karnına içebildiğiniz kadar içilir.

Bu şekilde en az 3 tane karpuzu içti annem.

Karpuz suyunuz bitmeden diğerini hazırlayıp en az 3 tane karpuzu içmekte, böbreklerinden rahatsızlığı olanlar için Rabbimin izniyle gerçekten büyük bir şifa vardır.

Not: Karpuz suyunu serin bir yerde muhafaza ediniz.

Karpuzda ki şifa paylaşıma gelen bir yorumu sizinle paylaşmak istiyorum:

- Evet bu doğru. Ablamın da böbrekleri aynı bu durumdaydı. Acısından bayıldığı bile olurdu. Doktor ameliyat dedi. Bir arkadaşı babama söylemişti. Böyle kaynatmadık. Yıkayıp tüm bir şekilde pişirim fırınında saatlerce pişti. Kabuğu simsiyah ve yumuşak oldu. Sonra içini süzüp içti. Bunu günlerce tekrar etti. Ve doktora gittiğinde bu böbrek aynı böbrek değil demişti doktor. Büyük oranda iyileşme gösterdi. O yüzden böbrek rahatsızlığı olan herkese söylerim bu karpuzu. Şifası çok büyük. Böyle bilgileri paylaştığınız için çok teşekkür ederim size de…

-Babam bana, karpuz alırken üstündeki çizgilerini say, tek sayı çıkarsa tatlı çıkar dedi.

Alıntıdır. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Okurlarıma şifa olsun, sıhhat versin...