BİZ NE Mİ İSTEDİK? ( Arşivden)

Biz istedik ki, ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine yükselsin. Hiçbir  sınır komşumuzla sorun yaşamayalım. 

Yurtta Barış , Dünyada Barış olsun. 

Biz istedik ki,  toplumu ayrıştırmadan,kutuplaştırmadan,hiç kimseyi ötekileştirmeden barış içinde, kardeşçe beraber yaşayalım.

Hiç bir ana ağlamasın., çocuklarımız ölmesin! 

Biz istedik  ki, adalet sistemi herkese eşit çalışsın, yargı taraflı  değil, bağımsız  olsun. Herkes için Hak, Hukuk, #Adalet dedik. 

Biz istedik ki, sözde ileri demokrasi değil, uygulamalı ileri demokrasi olsun. Basın hür olsun, gazetecisi, yazarı, çizeri , bilim adamı en çok içerde olan ülke olmayalım.

Biz istedik ki, paramız dolar ve Euro karşısında erimesin. 

Biz istedik ki, ülkemizin değerleri olan Şeker fabrikları  v.b satılmasın, bilakis yenileri açılsın istihdam sağlansın.

Biz istedik ki, çiftçi,emekçi hak ettiği emeğin,alın terinin karşılığını alsın.Tarım destekli politikalar üretilsin. Ülkemizin ithalatı değil, ihracatı artsın. Çok verimli topraklarımız varken ekelim , dikelim , tarımı yok edip dışarıya bağımlı kalmıyalım dedik. 

Biz istedik ki, hiçbir baba işsiz kalmasın,  onurlu bir şekilde evine ekmek götürsün. İstedik ki, hiçbir çocuk aç uyumasın, karnı doysun, yüzü gülsün. 

Biz istedik  ki, çağdaş,bilimsel bir eğitim sistemine geçelim.Gençlerimiz umutla baksın yarınlara. Kız çocuklarımız okusun, çocuk yaşta gelin olmasınlar.   Biz bütün  çocuklarımızın parasız eğitim hakkı olduğunu söyledik.

Biz istedik ki,  halkımız  emekli olunca,nasıl geçineceğim kaygısına düşmeden, kalan önrünü huzur içinde geçirsin.

Biz istedik ki,  toplumun her bireyi mutluluk huzur ve refah içinde yaşasın. Biz herkesin güzel yaşama hakkı olduğunu söyledik. Meğer  ne çok şey sõylemiş ve istemişiz değil mi?  18.07.2018       

Fatma Ulubey