Adıyaman ortak paydasında buluşabilmek; Bu noktada ortak akıl üretebilmek; Gönül birliği, el birliği, güç birliği yapabilmek…

Daha önce bu amaca matuf olarak ilimizdeki siyasi partilerin başkanları ile bir araya gelmiştik. Mesajımız netti; İyi olan, güzel olan, doğru olan etrafında birleşmek, yanlışın düzeltilmesi için birlikte hareket etmek. Orada bulunanların ortak dili ve hedefi de, amacı da buydu. Devam edeceğiz elbet, gayret göstereceğiz, çabalayacağız.

Kolay olmadığını biliyoruz. Hele ki uzun yılların getirdiği birçok didişme, çekişme ve tartışmalardan kaynaklı, diyalog ve iletişime kapalı, ürkek ve güvensizliğin oluşturduğu tortuyu ortadan kaldırmak.

Hep birlikte, birbirimizi dinleyeceğiz, işiteceğiz, göreceğiz, bileceğiz, fark edeceğiz… Sonra da anlaşacağız, uzlaşacağız. Adıyaman’ın yararına olan şeylerin bizlerin de yararına olduğu gerçeği etrafında kenetleneceğiz.

Samimice, hesapsız ve yeri geldiğinde tabela farklılıklarını da bir kenara bırakarak yapacağız.

Yeter ki inanalım.

Biz inanıyoruz.

Adıyaman Sağlık Çalıştayı faaliyetini de bu inançtan hareketle gerçekleştirdik. Sağlık alanında faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşları davet ettik. Adıyaman’ın sağlık meselesini ortak dert edindik. Pandemi süreci nedeni ile online interaktif ve canlı olarak gerçekleştirdiğimiz çalıştaya katılan herkes tespit ve önerilerini paylaştılar. Şehrin hastane ihtiyacından çalışanların durumuna kadar birçok konuda görüşler ortaya kondu. Kimi zaman ayrı düşünülse de çoğu zaman uzlaşıldı, ortak noktada buluşuldu.

Çok yararlı bir çalışma olduğuna inanıyoruz. Katılan ve duyan herkesin ortak dili buydu. Çağrıya kulak veren, ses veren, katkı sunan herkese yürekten teşekkür ediyoruz.

Çalıştayın sonuç raporu oluşturuldu ve kamuoyu ile paylaşıldı. Akabinde yetkililerimizle de paylaşacağız.

Olay iki yönden önemsenmeli aslında. Birincisi, Adıyaman’ın en önemli meselelerinden biri olan sağlık konusunda bir araya gelinerek görüşler ortaya kondu. Güven, ifade, diyalog ve iletişim açısından çok önemli. İkincisi, ortak paydada buluşuldu, bu da gönül birliği ve fikir birliği bakımından çok önemli. Bir de bu, “harekette birliğe” dönüştürülürse, işte o zaman çok ama çok mesafe alınmış olacaktır.

Tam burada Henry Ford’un şu sözünü hatırlayalım:

“Bir araya gelmek, bir başlangıçtır. Bir arada bulunmak, bir gelişmedir. Beraber çalışabilmek ise başarıdır.”

Kulağa hoş gelen, gönülleri okşayan güzel ifadeler.

Bu güzelliklerin gerçekleşmesi noktasında şehrimizde çabaların olduğu biliyoruz.

Siyasetçimizden bürokratımıza ve sivil kurumlarımıza kadar, özlenen bu hedefe ulaştıracak ve yapıya bir tuğla koyacak insanlarımızın olduğunu bilmek ne güzel.

Adıyaman Kent Konseyi olarak bizlerin de arzuladığı, özlediği bir tablo olması hasebiyle çoğu zaman çabalarımızı da bu uğurda yoğunlaştırıyoruz ve bu uğurda birçok ilki başarmanın haklı sevincini yaşıyoruz.

Daha çok yolumuz var tabi.

Biz inanıyoruz.

Kendimize de, hemşehrilerimize de inanıyoruz.