Bitmez tükenmez sevgimiz,
Son Peygamber önderimiz,
Kur'an bizim rehberimiz,
İslam'da birleşmek olsun hedefimiz...
Yüce Allah buyurduki; Bismillahirrahmanirrahim “Hep birlikte Allâh’ın yolunda (İslâm’a) sımsıkı sarılın, parçalanmayın, Allâh’ın size verdiği nimetleri hatırlayın. Hani siz birbirinize düşman kişiler olmuştunuz da O, gönüllerinizi birleştirdi ve O’nun nimetleri sayesinde birbirinize kardeş olmuştunuz…” (Âl-i İmrân süresi 103. Ayet)
Rasülullah efendimiz buyurdular; “Kıyamet günü Allah Teala şöyle buyuracaktır, Celalim hakkı için bana itaat maksadıyla birbirlerini sevenler nerede? Hiçbir gölgenin bulunmadığı bugün, onları gölgeme alacağım, onları muhafaza edeceğim.” (Müslim, Birr, 37)
Her Güne Bir Esma-ül Hüsna ile başlayalım, Allah’ın En Güzel İsimlerinden biri "el-Latif" Sonsuz lütuf ve kerem sahibi, bütün işleri en ince teferruatına kadar bilen, her şeyin derinliğine nüfuz eden, tüm mahlukatın ihtiyaçlarını en ufak detayına kadar bilen ve en mükemmel şekilde karşılayan, ince bir lütuf ile sezdirmeden kullarına çeşitli faydalar ulaştıran demektir.
Sevgili dostlar; biz insanlar, farkına varmadan zaman zaman egomuz yükselir, bencilleşerek böbürleniriz.
İslam, ferdiyetçiliği, kavimiyetçiliği ve bencilliği reddeder. ictimaileşmeyi ve kardeşliği telkin eder. İctimai terbiyenin ilk tezahürü ise, cemaatle yapılan ibadetlerle başlar. Burada müminlerin birlik ve beraberlik duyguları filizlenir, gelişir ve pekişir.
Huzur, Barış, Dostluk ve Kardeşlik Dileklerimle...
Gününüz Mutlu, Mutluluğunuz Daim Olsun...
Fadlı DOĞAN