Ücretsiz para yardımı olur mu? Normalde olmaz, ancak hayır amaçlı açılan bir internet sitesinde oluyor. Cebimizden 5 kuruş para çıkmadan her tıklamada 5 kuruş yardım yapabiliyoruz. İki tıklamada 10, beş tıklamada 25 kuruş gibi…

Tıklama oranı, www.yeminlisozluk.com‘da internetteki bir reklam vasıtasıyla bir eşya satın almak ya da bir ürün veya hizmet hakkında daha fazla bilgi edinmek üzere başka bir sayfaya yönlendirilen ziyaretçilerin oranı, diye tanımlanmış.
                Mayıs 2014’te açılan www.1tiklayardim.com’da ise sitenin sponsor firmaları yardım kuruluşlarına her tıklamada 5 kuruş “para” damlatıyor! Sonrasında da haliyle damlaya damlaya göl oluyor. 
Sponsorluk geliri ilgili konu başlığındaki tıklanma sayısı oranınca; KIZILAY, TEMA, LÖSEV, MOR ÇATI, AKUT, HAÇİKO, TSK MEHMETÇİK VAKFI, UMUT ÇOCUKLARI DERNEĞİ VE B.M. GÖZETİMİNDEKİ SIĞINMACILAR VE GÖÇMENLER İLE DAYANIŞMA DERNEĞİ` ne aktarılıyor. En temel ilke ŞEFFAFLIK olduğundan sponsorluk gelirleri ve yardım kuruluşlarına aktarılan tutarlar yayınlanıyor.
Her tıklamada cebimizden çıkmasa da yaptığımız 5 kuruşluk yardımı küçümsememek gerekir. Örneğin tıklamalar sonucu Haziran 2014 ayı içinde konu başlıklarına göre elde edilen yardımların toplamı şöyle:
Açlıkla savaşmak için 617 TL, Hastalıklarla savaşmak için 249 TL, Doğayı korumak için 186 TL, Kadına şiddeti bitirmek için 195 TL, Eğitimi desteklemek için 215 TL, Afetzedeleri desteklemek için 150 TL, Hayvanları korumak için 204 TL, Şehit yakınları ve gazilerimiz için 161 TL, Evsizleri korumak için 189 TL ve Mültecileri korumak için 297 TL olmak üzere toplam 2463 TL.
Hayırsever bir eş tarafından kurulduğunu gazeteden öğrendiğim site organizasyonunun, herhangi siyasi, dini ve etnik grup ile bağlantısının olmadığı da sitede belirtilmiş.
Sanal yardımı, bilgisayar başında zaman geçirmek isteyen çocuk ve torunlarımıza da öğretirsek hem yardım etme duygusu tattırmış, hem de zamanını yararlı işlere harcatmış oluruz.
Allah, bu mübarek Ramazan ayında tıklamalarımızı(!) kabul etsin…