Uzaktan bir akrabamız Mürvet Hala ömrünün son demlerinde tek bir sözcük kullanıyordu. O da; “ Bilmem ki” idi. Şimdi rahmetli oldu. Nur içinde yatsın. Bana göre tek bir sözcükle yaşamı özetledi ve gitti.

Tüm yaşamdan öğrendiklerim beni de bugün bu noktaya getirdi. Yani, hiçbir şey bilmediğim noktasına. Fakat ben zaman zaman yorgunluklarımda sığındığım limanlar olmadı diyemem. Açıkçası olmayacağını da söyleyemem. Yani benim bilmek istediklerimi daha önce birilerinin çözmüş olduğu inancı, beni yaşamın içinde yerleşmeye daha meyilli kılıyor.

Örneğin yıllar önce ( ikinci boşanmamdan sonra) artık evlilik düşüncesinden sıyrılıp birlikte yaşama sıcak bakmaya çalıştığım bir dönemde; karşıma 10 yıldır birlikteliğini yürütebilen bir kadın arkadaşa can simidi gibi sarılmıştım. Modelleme yoluyla o başarmışsa ben niye başarmayayım şeklinde bir bakış açısıyla, resmen kızı taciz etmişim. Bugün olayın dışına çıkınca gayet net görebiliyorum. Bu süreçte o birliktelik evliliğe gitti ve kısa bir süre sonra da boşanmayla sonuçlandı. Fakat o kadın arkadaşımın benim yaşamımdaki yeri sağlamlaştı. O benim artık pratikte onayına saygı duyduğum bir arkadaşım. İlişkimiz bir ruh kazandı.

İnsanlar hemen her zaman, daha önce denenmiş yöntemlere başvururlar ve hemen her zaman taklit yöntemiyle hareket ederler. Ama hiçbir zaman kendilerinden önceki kişinin yolunu aynı şekilde izleyemezler veya taklit etmeye niyetlendikleri kişinin erdemine ulaşamazlar. Çünkü her insan parmak izi gibi özeldir. Bu inancımı destekleyen bugün çektiğim melek kartımı sizlerle paylaşmak isterim. Hem bu melek aracılıyla, Mürvet Hala sana da selam ve sevgilerimi iletiyorum. Ulaşır mı? Bilmem ki!

SEBAİL: “ Kendi gerçekliğine odaklan. Gerçek, senin dostun ve yoldaşın. O, kalbinden sana sesleniyor.”

Hayallerinle ilgili net kararlarını verdiğinde her şeyin kolayca, en uygun zamanda olacağını hatırla. Kalbindeki şüphe ve kaygıların iyileşmesi için Sebail meleği sana sevgi enerjisini gönderiyor. Bugün kendine özel bir zaman ayır. Ve bu sevgi enerjisinin seni iyileştirmesine, kalbindeki sana ait olmayan korkuları almasına izin ver. Kendini sevgi kaynağının merkezinde hisset. Yaşamı, kendini, meleklerin kalp gözüyle görmeyi seç. Ne kadar muhteşem olduğunu göreceksin. Ne kadar özel olduğunu. Yeryüzünde mutsuz tek bir insan bile yoktur. Deneyimlerin kendi içindeki dengesini ve düzenindeki muhteşemliği gör.