Yıllardır yazı yazarım. Ankara ve yerel siyaset üzerine düşüncelerimi, eleştirilerimi ve önerilerimi çekinmeden ifade edrim. Geçmişte en çok tartıştığım ve fikir alışverişinde bulunduğum siyasetçi AKP milletvekili sayın Mahmut Göksu idi. Mahmut bey yazdığım yazıları dikkatle takip eder, yazıda bahsettiğim konu hakkında fikirlerini benimle paylaşır, kimi zaman bir saati aşkın telefon görüşmelerimiz olurdu.

Biz kendisini Besnili kabul etmesekte Besni ile ilgili konuları yakından takip eder, fikir alır, çözüm üretmeye çalışırdı.

Sofraz yolu üzerindeki elekli çayır köprüsü bu konulardan biridir. Buradaki köprü bir çok maddi ve ölümlü kazaya sebebiyet vermişti. Burası ile ilgili onlarca yazı yazdım. En son yapılan kazada 3 kişinin ölümü üzerine çok sert ifadelerle yazdığım yazı sonrası milletvekili sayın Mahmut Göksu beni arayarak ‘ bu konudan senin yazıların neticesinde haberdar oldum ve gereğini yapacağım’ demişti. Yazıdaki sert ifadelere alınganlık göstermemiş, küsmemiş, kızmamış büyük bir olgunlukla gereğini yapacağını söylemişti.

Nitekim bir hafta sonra tekrar beni arayarak Malatya dan karayolları bölge müdürünün geleceğini benim de orada olmamı rica etti. Belirlenen gün il dışında olduğum için o dönem yazı yazdığım gazetenin temsilcisi heyete refakat etti.

Sonuçta o yol düzeltildi ve o günden beri o bölgede kaza olmuyor. Ben de oradan her geçişte bu anımı anımsıyor ve bir işin yapılmasına vesile olduğumdan dolayı mutlu oluyorum. Aradan yıllar geçmesine rağmen Mahmut beyle ne zaman karşılaşsak, ya da ben olmasam bile ortak ortak tanıdıklarla karşılaşsa bu konuyu açar ve sorundan benim yazılarım neticesinde haberdar olduğunu söyleyerek selam yollar.

Sonraki dönemlerde Mahmut bey vekillikten ayrıldı ve anası babası Besnili vekile kavuştuk. Bu süreçte ise yanlış tarım politikaları sebebiyle pamuk fiyatları yerlerde sürünüyor, çiftçi üretimden hızla kaçıyor idi. Bu konuda da defalarca yazılar yazdım. Bu politikaların yanlış olduğunu böyle giderse pamuk üretiminin çok düşeceğini ve sonuçta ülkenin zarar edeceğini belittim. Dönemin vekilim beni ne zaman görse ‘asım abi ne olacak bu pamuğun hali’ diyerek geçiştirirdi.

Bu gün yine Besnili vekil yokluğundan yakınıyoruz. Buna hakkımız yok. Bu güne Besnili siyasetçilerimiz ve Besni halkının çözüm üretememesinden dolayı geldik. Besnili siyasetçiler birbirlerini yerken, Besni halkı da gelen ağam, giden paşam diyerek alkış tuttunca çıkan sonuç budur.

Gün bu gün önümüze bakalım. Besnili vekil olmayabilir. Bizler siyasetçilere yalakalık yerine, günlük çıkar ve menfaatlerimiz yerine ilçe sorunlarımızı iletirsek, çözüm önerilerimizi sunarsak ve zorlarsak sonuç alabiliriz diye düşünüyorum.

Edilgen, zavallı bir Besni yerine etken bir Besni için hep beraber mücadele

ASIM ÖCAL

7.7.2018