-"MUHTARLIK SEÇİMİ, 2 HAZİRAN'DA YAPILACAK"

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Yeni Besni Mahallesinde muhtar seçilen Aydın Zengi, Mersin’deki yakınlarının düğününe giderken Gaziantep’ten Kahramanmaraş’a gitmekte olan ambulansla çarpışmış ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Zengi, daha sonrasında ise yoğun bakımda kaldığı bir haftalık yaşam mücadelesini kaybetmiş vefatıyla sevenlerini üzüntüye boğmuştu.

Aydın Zengi’nin vefatının ardından geçtiğimiz haftalarda İlçe Seçim Kurulu Yeni Besni Mahallesi için seçimin yenilenmesine karar vermişti.

Alınan kararla birlikte Yeni Besni Mahallesinin muhtarlık seçimi 2 Haziran’da yapılacak. 

- "EŞİNİN SÖZ VERDİĞİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEK"

2 Haziran’da tekrarlanacak olan Yeni Besni Mahallesi Muhtarlık seçimine Aydın Zengi’nin eşi Meltem Zengi vatandaşların talebi üzerine aday oldu.

Adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Meltem Zengi, şunları ifade etti:

 “Eşim bu muhtarlığı çok istiyordu. 31 Mart seçimlerinde vatandaşlarımızın da desteği ile çok istediği muhtarlığı kazandı ancak geçirdiği elim trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Ben bu muhtarlığı eşimin bir emaneti olarak görüyorum ve 2 Haziran’da tekrar yapılacak olan muhtarlık seçiminde adayım. Eşimin emanetine sahip çıkmak istiyorum. Onun mahalle için söz verdiği projeleri onun adına ben hayata geçirmek istiyorum. Halkımızın yoğun ilgi ve teveccühü bizi hem mutlu hem de onure etti. Eşimin bana bıraktığı bu emanetini bir dönemde olsa taşımak istiyorum. Besni halkımızın ve Yeni Besni Mahalle sakinlerinin bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.”

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha