-"100 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Murat Orhan; “Bilindiği üzere Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Besni Kaymakamlığı arasında imzalanan protokol gereği geçtiğimiz Nisan ayında Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında kamu kurumlarında 6 ay boyunca asgari ücretle istihdam edilmek üzere noter huzurunda kura ile belirlenen 100 kişi görevlerine başlamış bulunmaktadır."dedi.

-"YAŞLI VATANDAŞLARIN EVLERİNE KENDİ EVLERİ GİBİ BAKIYORLAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 günlük eylem planı kapsamında 2019 yılını yaşlılar yılı ilan etmesi ile ilçede süre gelen çalışmalara yenisini eklediklerini ifade eden Orhan, şunları kaydetti:

“Besni Kaymakamlığı, TYP kapsamında istihdam edilen kişilerden bir kısmını kendi evini temizleyemeyen yaşlı, engelli, kimsesiz vatandaşlarımızın hayat kalitelerini artırmak için görevlendirdi. Besni Sosyal Hizmet Merkezi bünyesinde görevlendirilen çalışanlar, merkez müdürlüğüne yapılan bildirim neticesinde şehir merkezi ya da köy fark etmeksizin vatandaşların ikamet ettiği adrese giderek yaşlı, engelli ya da kimsesiz olduklarından hane temizliğini yerine getirmedikleri için onlara yardımcı olmaktadırlar. İkamet edilen evin bütün temizlik işlerini yerine getiren çalışanlar ikamet sahipleri ile evdeyken işi yapmaktadırlar ve temizlik bittiğinde eşyaların tertip ve düzenlemesini yaparak bu işi kendi başına yapamayan vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarını idame ettirmelerine yardımcı olmaktadırlar.”

Yaşlı, engelli ve kimsesiz vatandaşların yaşamlarına bu şekilde dokunmaya imkan tanıyan Kaymakam Ahmet Gencer’in duyarlılığı ve talimatları ile bu işi yürüttüklerini vurgulayan Orhan, “Bu işi yapacak olan ekip TYP kapsamında 6 ay boyunca ihtiyacı olan vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Konuyla ilgili mahalle ve köy muhtarlarımızın sorumlu oldukları muhitlerde tespit ettikleri vatandaşlarımızı bize bildirmelerini talep ediyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliğine zarar gelmeden bu süreci bitirmek ve kötü niyetli kişilerce istismar edilmelerinin önüne geçmek adına yine ekiplerimiz vatandaşlarımızın evini temizleyip evden ayrılana kadar güven tesisi için muhtarlarımızın süreci takip etmesini önemsiyoruz. Oluşturulan ekip içerisinde bir de berber var. Yine kişisel temizliklerinden olan saç sakal tıraşlarını da bir şekilde yerine getiremeyen vatandaşlarımız adına berber çalışanımızın ücretsiz bir şekilde yerine getirmek için yapılacak olan bildirimleri bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha