Koronavirüs salgını dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında 65 yaş üstü yaşlı gruplarına evden çıkma yasağı getirilmesinin ardından Besni Belediyesi tarafından evlerinde tek başına ikamet etmek zorunda olan yaşlıların ihtiyaçlarını gidermek adına “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturuldu. 

Oluşturulan uygulama ile evinde ikamet eden 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ilaç, gıda malzemesi ve maaş ihtiyaçlarını tedarik ederek ulaştırıyor. 

İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama, yasaklama getirilen tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan vatandaşların 112,155,156 numaraları ve 0416 318 10 09 - 0416 318 16 36 üzerinden ihtiyaçlarını bildirmesi üzerine ekipler, ilaç, gıda malzemesi ve maaş ihtiyaçlarını tedarik ederek götürüyor.

-"VİRÜSLE MÜCADELENİN EN İYİ YOLU EVDE KALMAK"

Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, konu hakkında yaptığı açıklamada, son günlerde ciddi tehdit oluşturan koronavirüs (Kovid-19)  salgını dolayısıyla Besnili hemşerilerinin sokağa çıkmamaları gerektiğini hatırlattı.

Virüsle mücadelenin en iyi yolunun evde kalmak olduğunu vurgulayan Emre,şöyle ifade etti:

"Evde kalan vatandaşlarımızın da tabi ki ihtiyaçları oluyor ve bizde bu ihtiyaçları tedarik etmek amacıyla Belediyemiz bünyesinde “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturduk. Bu uygulama ile evinde tek yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını olmayan vatandaşlarımızın ilaç, gıda malzemesi ve maaşları ekiplerimiz tarafından tedarik edilerek kendilerine ulaştırılıyor. Vatandaşlarımız “Vefa Sosyal Destek Grubu” ile oluşturduğumuz numaralardan 7/24 bize ulaşarak ihtiyaçlarını bildirebilirler. Hemşerilerimizden ricam bakanlığımızın uyarılarına uymaları ve evlerinde kalmalarıdır. Allah’ın izni ile aldığımız tedbirler sonucunda bu mücadeleyi kazanacağız."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha