Vatandaşların taziyelerini ve sosyal faaliyetlerini daha rahat bir ortamda kabul etmelerini sağlamak amacıyla Besni ilçe merkezinde ünlü sanatçı Latif Doğan tarafından yapılan Taziye Evinin açılışına Vali Aykut Pekmez, Latif Doğan ve Ailesi, Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Besni Belediye Başkanı Eyüp Mehmet Emre, Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, STK Başkanları ve Besni halkı katıldı.

Modern bir mimariyle inşa edilerek içinde erkek ve kadınlar bölümünden oluşan taziye evinde yemekhane bulunup diğer sosyal faaliyetler içinde kullanılacak.

Taziye Evi açılışı öncesi duygularını dile getiren ünlü Sanatçı Latif Doğan, “Bugün bu sevincime ortak olup açılışımıza katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Besni ilçesi her zaman başımın üstündedir. Bu yaptığım bir ahde vefa olup aynı zamanda bir boyun borcudur. Dualarını her zaman hissettiğim, evladı gibi beni bağrına basan Besnililere sadece vefa borcumuzu ödemek için burdayım”dedi.

Doğup büyüdüğü Besni ilçesine modern bir Taziye Evi yapan ünlü Sanatçı Latif Doğan’a teşekkür eden Vali Aykut Pekmez ise, “Adıyaman’ın yetiştirdiği ve televizyonların başında büyük bir zevkle dinlediğimiz değerli sanatçımız Latif Doğan’ın yaptırmış olduğu taziye evinin açılışı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Taziyeler toplumsal kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Doğum ne kadar gerçekse, ölüm de faniler için o kadar gerçek ve kaçınılmaz bir sondur. Toplumsal dayanışmanın önemli bir parçası olan taziyelerimiz, yakın dostlarımızın ve akrabalarımızın yanında yer aldığımız, acılarını paylaşarak azaltmaya çalıştığımız önemli bir geleneğimizdir. Taziyelerimizi yapabileceğimiz böyle güzel bir eseri ilçemize kazandıran Latif Doğan’a teşekkür ediyorum. İlçemizde ve ilimizde bu tür hayırlara imza atan başta Erdemoğlu ailesi olmak üzere bütün hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum”dedi.

 Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Taşçı’nın yaptığı dua sonrası Taziye Evinin açılış kurdelesi kesildi. Açılış sonrası Vali Aykut Pekmez, Latif Doğan ve katılımcılarla birlikte Taziye Evini gezdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha