Besni Haci Reşit Emre Camiinde verilen seminerde Çat Camii İmamı Hasan Doğan, Umrede yapılması gerekenler ve kutsal topraklarda iken nasıl davranılması hakkında bilgiler verdi.

İl Müftüsü ve Umrecilerin de kafile Başkanı olan Mehmet Ali Öztürkçü de katıldığı seminerde, umreye gidecek olan vatandaşlara bilgilendirici açıklamalar yaptı.

Konu hakkında açıklama yapan İlçe Müftüsü Hanifi Damar ise “Her sene olduğu bu yılda Besnili vatandaşlarımız umreye gitmek için daha önce müracaatlarını yapmış bulunmaktalar. Bugün Haci Reşit camimizde İl Müftümüz de gelerek umreci kardeşlerimize seminer verdiler ve önemli tecrübelerini onlara aktarmışlar, bir takım tavsiye ve nasihatlerde bulunmuşlardır. İl Müftümüze de bu konuda canı gönülden teşekkür ediyoruz dedi.

Damar, şunları kaydetti:

Bizim İlçe Müftülüğü olarak hedefimiz, bu seneler gelinceye kadar bir otobüs dolusu umreci kaydı yapabiliyorduk. Bu seneden itibaren artırmaya başladık ve daha da artırmak düşüncesindeyiz. Geçmiş senelerde bir otobüs dolusu umrecimiz giderken bu sene inşallah ikinci otobüsü de çıkarıyoruz. Önümüzde ki yıl hedefimiz üçüncü otobüsü de çıkarmak hedefindeyiz. Besin nüfusumuz olarak bu potansiyele sahiptir. Arkadaşlarımızla, din görevlilerimizle istişarelerimiz devam etmektedir. Onlarında gayret ve çabalarıyla bizlerinde teşvikleriyle inşallah her sene daha fazla umreci kaydı yapmayı düşünüyoruz. Gerçekten o kutsal toprakları görmek fevkalade büyük bir fazilettir, sevaptır. Dini vecibelerimizi yerine getirmiş oluyoruz. İslam’ın doğduğu o kutsal mekânları bizzat yaşayarak mübarek havasını teneffüs etmiş oluyoruz. Cenab-ı Allah cümlemize, her vatandaşımıza oralara gitmeyi nasip etsin” 

 27 Aralık tarihinde kutsal topraklara gidecek vatandaşlara ayıca hastalıklara karşı aşı yapıldı.

1 ay sonrada Kutluca Köyü İmamı Mustafa Akıncıoğlu Başkanlığında 30 kişinin daha umreye gideceği bildirildi.

PHA

 

Editör: Adıyaman Haber