Ölüm sonucu böbrek yetmezliği ve kalp krizi

İddiaya göre, Besni 4. Etap Toki konutlarında ikamet eden Ali Tram geçtiğimiz günlerde aniden rahatsızlandı. Durum üzerine eşi Fatma Tram 112 Sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine gelen sağlık görevlilerince hastaneye kaldırılan Ali Tram, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ali Tram’ın ölüm raporuna ise “bulaşıcı olmayan doğal ölüm” notu düşüldü.

Ancak daha sonrasında Tram’ın alınan numuneyle yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine ailesi Ali Tram’ı köyü olan Köseceli’ye defnetmek istedi acılı aile köylülerin “yakınınız koronavirüsten öldü, köye defnettirmeyiz” şeklindeki skandal tepkisiyle karşılaştı.

Hocalar namazını kıldırmak istemedi

Yaşadıklarını anlatan Fatma Tram, “Senin kocan koronavirüs’ten öldü diyorlar, bu adam kalp krizinden öldü. Hiçbir hoca cenazeyi yıkamayı bile kabul etmedi. Zar zor bir hoca bulduk. Köseceli’de toprağa bile verdirmek istemediler. Yani bu adam köyüne gömülmesin mi? Bir cenaze namazı bile kılınmadan mı toprağa verilsin? Biz saatlerce hastanede cenazemizi almayı bekledik. Allah’tan korksunlar. Hastane raporuna göre doğal ölüm yazıyor. Cenazemizi bile rezil ettiler. Koronavirüs’ten öldü diyorlar, o zaman bunu devlet kendisi gömmesi lazımdı niye bize veriyorlar. Vasiyeti üzerine kendi köyü Köseceli’ye gömmek istedik. O başkan köye almam demiş, nice AIDS hastalarını gömdüler o mezarlara. Bu adam öksüz yetim diye bu kadar aşağılanmaz ki." dedi.

Daha sonra Ali Tram’ın cenazesini morgdan alan yakınları cenazeyi Besni’de defnetti.

Resmi kaynaklardan edinilen bilgiye göre ise, Ali Tram’ın kalp krizi sonucu vefat ettiği ancak daha sonrasında yapılan koronavirüs testinin ise pozitif çıktığı öğrenildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha