Besni’de faaliyet gösteren Besni Sevgi Ağacı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Suriye’deki Rejim güçlerinden kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli Ailelere yardımları sürüyor.

Besni Sevgi Ağacı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Suriyeli ailelere yardımların artması için öncelikle ilçede faaliyet gösteren STK Başkanları toplantı düzenledi.
Toplantı sonrası yapılan desteklerle ilçede ikamet eden Suriyeli ailelere kışlık giyim, yakacak, soba ve gıda paketi yardımı yapıldı.
Yapılan yardımlarla ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Dürdane Sevindi, “Birçok alanda sosyal faaliyetlerde bulunan derneğimiz kış mevsimi nedeniyle Besni’de ihtiyaç sahibi aileler ve ihtiyaç sahibi Suriyeli muhacir kardeşlerimiz için öncelikle Besni’de ki tüm STK başkanları ile bir toplantı yaptık. Bu toplantıya iştirak ederek bizleri onurlandıran eden ve katkı sağlayan Besni belediye Başkanımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Besni Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz, Besni Eğitim Bir Sen Başkanı, Sağlık Sen Başkanı, Besni Kent Konseyi Başkanı, Kızılay Derneği Başkanı, Besni İmam Hatip Lisesi mezunları Derneği Başkanı, Medeniyet Derneği Başkanı ve toplantımıza katılan tüm STK Başkanlarına teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

Sevindi,  Toplantı sonrasında Besni Belediyemiz ve STK Temsilcilerinden aldığımız desteklerle 300 adet battaniye, 32 adet sünger yatak, 30 adet kışlık mont ve 7 ailenin ocaklı tüp ihtiyaçları karşılanmıştır. Ayrıca 50 adet gıda paketi ile 50 adet soba da ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelerimize dağıtılmıştır. Acil ihtiyaç kapsamında yapmış olduğumuz bu faaliyetler de bize katkısı olan STK başkanlarına ve üyelerine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz. Başlatmış olduğumuz iyilik hareketine sizde katılmak istiyorsanız ve mazlumların gönüllerine dokunmak istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz” şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber