Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde  tüm Türkiye’de Okuryazarlık Seferberliği başlatmıştı.
Bu kapsamda icra edilen seferberliğin 2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde ifası ile ilgili ikinci faz toplantısı yapıldı.
 
İlçe Milli Eğitim Müdür V. Bayram Canlı’nın başkanlığında, İlçe Müftüsü İsmail Aktoprak, Şube Müdürü Mahmut Akdoğan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü M.Etaullah Aslan ve Merkez, belde, köy ve mahalle düzeyinde seferberliği yürütecek merkez, belde, köy ve mahalle muhtarları ile toplantı yapıldı.
 
Seferberliğin önemine değinen İlçe Milli Eğitim Müdür V. Bayram Canlı, "Ev Ziyaretleri ve alan taraması yapılarak okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilecek, tespit edilen listelerin İlçemiz Halk Eğitimi Merkezine gönderilecektir. Muhtarlar tarafından mahallesinde bulunan okuma, yazma vatandaşların tespit ederek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile paylaşarak bu vatandaşların okuma yazma kurslarına katılımları sağlanacaktır. Okuryazarlık Seferberliği kapsamında; okuma yazma bilmeyen vatandaşların 120 saatlik birinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılımlarını sağlanacak. Okuryazar hale getirilen vatandaşların ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan 180 saatlik ikinci kademe okuryazarlık kurslarına yönlendirilmesi, ayrıca açık öğretim ortaokulu, açık lise yoluyla ortaokul ve liseyi bitirerek üniversite eğitimi almalarını sağlamak amaçlanmaktadır” dedi.
Kaynak : PHA
Kaynak: pha