-“BİRİ SURİYELİ OLMAK ÜZERE KAYITLI 65 ÖĞRENCİ VAR”

Hayırsever Erdemoğlu ailesi tarafından yapılan Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Mühendislik Fakültesinde eğitim öğretim devam ediyor.

Bu yıl açılan tekstil ve işletme bölümlerinde biri Suriye uyruklu olmak üzere kayıtlı 65 öğrenci bulunuyor.

Erdemoğlu ailesinin burs, staj ve iş imkanı sunduğu Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Mühendislik Fakültesini fakültede öğrenim gören öğrencilere sorduk. 

-“FAKÜLTENİN DEVAMLILIĞI  OLSUN DİYE TERCİH ETTİK”

Fakülte ile ilgili düşüncelerini anlatan öğrenci Muttalip Şahin; “Harita mühendisiyim, burada ikinci üniversite okuyorum. Öncelikle amacımız fakültemizin kapanmaması, devamlılığı olsun diye burayı tercih ettik. Fakültemiz tabi yeni olduğu için iyi ve kötü yanları var. İyi yanı az ve öz öğrencilerle ders gördüğümüz için eğitim kalitesi daha yüksek oluyor. Negatif olarak gördüğümüz şeyler ise fakülteye gelen yol kısmıydı. Bu konuda sıkıntımız var. Yine fakültemizin girişinde sokak köpekleri var, biz araçla gelip gidiyoruz ama yürüyerek gelen arkadaşlarımız var onlar sıkıntı yaşıyorlar. Belediyemiz bu konuda yardımcı olabilir diye düşünüyorum.  Hocalarımız genel olarak iyi, gerek ders konusunda olsun gerek yardımları konusunda olsun bizleri tatmin ediyor, onlardan razıyız.” şeklinde konuştu.

-“YOL VE YEMEK SIKINTILARI VAR”

Fakülte geliş gidişte ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden öğrenci Fatma Toker ise; “Adana’dan geldim. Aslında buradan memnunum, öğretmenlerim çok iyi, temizlik görevlilerimiz de çok iyi hepsi iyi insanlar. Ama yollar çok kötü, aynı zamanda kültürel etkinlik olarak hiçbir faaliyet yok, yemeğimiz yok. Bu gibi sorunlar bizi biraz sıkıntıya düşürüyor. Yetkililerden bu konularda bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Onun dışında sağ olsunlar Erdemoğlu ailesi bize burs veriyor. Fakültemizde hocalarımız bize her türlü konuda destek oluyorlar ama günü birlik gelip gittikleri için onlara erişim konusunda da sıkıntılarımız var.” diye konuştu.

-"TÜRKİYE VE BESNİ’Yİ SEVİYORUM”

Fakültenin tek Suriyeli öğrencisi Ömer Elcesim ise;  Suriye vatandaşı olduğunu belirterek, "Ailem Kilis’te yaşıyor.  Türkiye’den ve Besni’den çok memnunum ama bazı sıkıntılarım var. Özellikle yurtta Suriyeli olduğum için beni sevmiyorlar. Ama ben yine de burayı çok seviyorum. Şuan Suriye vatandaşı olduğum için fakülteden  burs almıyorum. Türk vatandaşlığına geçmek istiyorum. Burada okumaya devam edeceğim.” dedi.

-“ÇOĞU ÖĞRENCİNİN FAKÜLTEDEN HABERİ YOK”

Fakültenin tanıtımı noktasında çalışmaların artırılması gerektiğini söyleyen öğrenci Mahmut Örs ise; “Aylık bin lira Erdemoğlu ailesi burs veriyor. Onun dışında staj imkanı, okulu bitirince iş garantisi gibi çok güzel imkanlar sunuyorlar. Bu yüzden öncelikle onlara teşekkür etmek istiyorum."dedi.

Fakülteden genel anlamda memnun olduğunu ifade eden Örs, şunları ifade etti:

"Hocalarımız iyi derslerimiz güzel geçiyor. Yine diğer arkadaşlarımın da bahsettiği gibi yol sıkıntımız var. Şehir içi dolmuşlar fakültenin içinden geçse daha iyi olurdu. Çünkü kışın kapıdan buraya gelene kadar sıkıntı çekiliyor. Ben ikinci sınıf öğrencisiyim. Geçen yıl biz 9 kişiydik sayı az olmasına rağmen bize yemek getiriyorlardı ama bu yıl daha çok öğrenci olmasına rağmen yemek gelmiyor. Şuan fakülte de öğrenci sayısı az. Çoğu arkadaşımıza burada okuduğumuzu söylediğimizde şaşırıyorlar böyle bir fakültenin açıldığından bile haberleri yok. Bununla ilgili biraz daha tanıtım ve duyurular yapılsa iyi olur."

-“SOSYAL AKTİVİTE SIKINTISI”

Besni’de vakit geçirebilecekleri alanlar olmayışından şikayet eden öğrenci Nazife Tekin ise; “Okulumuz konum olarak şehrin biraz dışında, yerinin merkeze biraz daha yakın olmasını isterdik. Besni sosyal aktivite olarak baya bir geride. Kafe ve parktan başka bir şey yok. Şehir dışından gelen öğrencilerin temel şikayetlerinden birisi bu. Ders ve okul yoğunluğunun arasında dinlenebileceğimiz vakit geçirebileceğimiz her hangi bir alan yok. Fakültemizle ilgili çok sorunumuz yok, yapısı olarak memnunuz, hocalarımızda gayet iyi verdikleri eğitimden de memnunuz.” diye konuştu.

-"ERDEMOĞLU AİİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Fakültenin genel durumu hakkında bilgiler veren Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Manaf Manaflı ise; fakülte de iki bölümün aktif olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Manaflı, fakültede işletme bölümü ve mühendislik fakültesinin tekstil bölümünün bulunduğunu  belirterek, şunları ifade etti:

"Toplam öğrenci sayımız 65. Bu sene kazanan yani birinci sınıf öğrencisi olan öğrenci sayımız ise 50 kontenjana karşı 8’dir. 

Öğretim görevlilerimiz genellikle merkezden gidiş geliş yaparak buradaki öğrencilerimizle ilgilenmekte. Fakültemizin öğrenci ve öğretim üyesi ve bölümleri hakkındaki mevcut durumu budur. İleriki zamanlarda fakültemizi biraz daha büyüterek öğrenci sayımızı artırmanın düşüncesi içerisindeyiz. Bu konuda da rektörlük her zaman yanımızda, desteklerini veriyorlar. 

Sıkıntılarımız olarak, biraz şehrin dışında olmasından kaynaklı yol sıkıntımız var. Öğrencilerimize gündelik yemek temini noktasında da bir takım sıkıntılarımız var. Bu konuda da çalışmalarımız devam etmektedir. Kantin açtık. O konuda da önümüzdeki zamanlarda ihaleye çıkacağız.  

Bu süreçler içerisinde desteklerini hiçbir zaman bizden esirgemeyen Erdemoğlu ailesine de ayrıca teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Her zaman dikkatlerindeyiz. Talep ettiğimiz isteklerimizi ve sorunlarımızı gidermek için her zaman bize desteklerini veriyorlar. Bunun için başta Ali ve İbrahim Bey olmak üzere Erdemoğlu ailesine teşekkür ediyorum. Yine Kasım ayında bir ağaç dikim etkinliğimiz olacak. Ayın 11’inde fakülte binamızın çevresinde ağaçlar dikerek yeşillendirme konusunda da çalışmalar yapacağız. Bu etkinliğimize de herkesi davet ediyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha