Mardin’in Nusaybin İlçesi yakınlarında Bagok Dağı’nda PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan askerlerden biri olan Adıyaman’ın Besni ilçesi Yazıkarakuyu köyünde yaşayan Mustafa Gezici tedavisinin yapılmasının ardından evine getirildi.

Besni otogarında Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni Askerlik Şube Başkanı ve Garnizon Komutanı Ali Tekin, Besni Emniyet Müdürü Cemal Avan ve jandarma tarafından karşılanan Mustafa Gezici Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk’ün makam arabasıyla Yazıkarakuyu köyündeki evine götürüldü.

Karşılama esnasında Hakkarinin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Jandarma Karakoluna yapılan hain saldırıda yaralanan Okan Özalp ile Mustafa gezici birlikte fotoğraf çekindiler.

Yazıkarayu köyündeki evine getirilen yaralı askeri gören annesi sevinç gözyaşları dökerken, kardeşleri ve akrabaları ise geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmayı anlatan Mustafa Gezici, “Nusaybin ilçesinde görev vardı. Bagok mevkisinde 200–300 kişilik tabur vardı. Saat 12 civarıydı, uzun bir yoldu dalmıştık ve daha önce bize söylemişlerdi, buranın tehlikeli bir bölge olduğunu. Bize doçka ile saldıracaklardı. Allah’tan doçka çalışmadı. Girilen çatışmada bir teröristi öldürdük. Kaçan teröristler bize denk geldi. Arkadaşım “vuruldum, vuruldum” dedi. Birden arkamı döndüm ona doğru giderken ona gelen mermiler bana da geldi. Birisi kasığımdan girdi. Biri çantama geldi diğeri de göğsüme denk geldi. Çantamda el bombası vardı, bulunduğum yerdeki otlarda alev alınca çantamı attım ve aşağı doğru yuvarlanmaya başladım. Gerisini tam olarak hatırlamıyorum sadece beni iki sağlıkçı askerin helikoptere sürüklediklerini hatırlıyorum dedi. 

Yaralı askerin babası Kadir Gezici ise İlk vurulduğunu duyduğumda çok üzüldüm kavuşacağımı da düşünmüyordum çok üzüldüm. Ankara GATA’ya gittik. Oğluma bir şey olmadığını görünce de çok sevindim. Çok mutluyum. ilk olarak Diyarbakır’daki hastaneye gittik ama orayı beğenmedik ve Başbakanımız ambulans çıkardı bize GATA’ya gönderdiler. Orada oğlumun tedavisi konusunda çok yardımcı oldular. Allah Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Kaymakamımızdan, Belediye Başkanımızdan herkesten razı olsun diye konuştu.

Yaralı Askerin annesi Döndü Gezici ise “Ben gittiğimde baygındı. Sözler boğazıma düğümleniyor. Bir yanda üzüntü bir yanda sevinç, Allah’ıma şükürler olsun ki evladımı bana bağışladı.” dedi.

Yaralı askeri evine getiren Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise “Burada şu mesajı vermek lazım halk iradesinde de bunu yansıttı. Baskıyla, dayatmayla, korkuyla, tedirginlikle, ya da savaş çığırtkanlığıyla Türkiye insanına boyun eğdiremeyeceğini bu seçimde ortaya koydu. Milletimiz Türk’ü ile Kürt’ü, Sünni’si ve Alevi’siyle birçok kurtuluş mücadelesini birlikte verdi bundan sonrada yine kurtuluş mücadelelerini terör illetini yine el birliğiyle güç birliği ile aşacaktır. Buna inancımız tamdır.” ifadelerini kullandı.

PHA

Editör: Adıyaman Haber