Besni için birçok projeyi hayata geçirmek için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Emre, "Şuan bulunduğumuz mekan, Erdemoğlu mahallemizde yaklaşık 18 bin 500 metrekare olan tekel depolarının bulunduğu yer. Bugüne kadar pek çok şey söylendi ama maalesef bir türlü herhangi bir icraat gerçekleştirilememişti. Ben buradan Milletvekilimiz Ahmet Aydın beye teşekkür ediyorum.  Onun gayretleri neticesinde biz bugün burada bu yıkımı gerçekleştiriyoruz. Yıkımın akabinde de bulunduğumuz alanı Millet Bahçesi olarak Besnili hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Burada ben birebir şahit olduğum meseleleri de anlatmak istiyorum. Milletvekilimizin yanına ne zaman gitsek direk ya bakan ya da bakan yardımcısını arayarak sorunlarımızın çözümü noktasında bire bir irtibata geçerek birçok hususu çözüme kavuşturduk.

Bunlardan bir tanesi şuan bulunduğumuz mekânda ki Millet Bahçesi olarak düşündüğümüz yerdi. Bir diğeri de içme suyu idi. Besni için en önemli problemdi. Sadece Besni ilçemizin değil Gölbaşı, Belören, Balkar, Harmanlı, Suvarlı ve 15 köyümüzü kapsayacak olan Erkenek İçme Suyu Projemizdi. Bizzat milletvekilimizin büyük gayretleri sonucunda her iki projemizde de nihai sonuca yaklaştık. Buranın yıkımını gerçekleştiriyoruz. 23 Ocak'ta içme suyumuzun ihalesini yapıyoruz." diye konuştu.

-AYDIN: BESNİ BİZİM YÜZ AKIMIZ

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, "Bugün kadim şehir Besni'deyiz. Çok kısa sürede belediye başkanımız Besni için çok güzel projeler hazırladı. Sağolsun Besni halkına layık, Besni'yi geleceğe taşıyacak olan önemli projeler. Besni şuanda bizim yüz akımız ve Besni Adıyaman’ın dışa dönük yüzüdür. Tabi en baştan itibaren oturduk konuştuk, Besni için ne yapabiliriz. Projeleri masaya yatırdık, akabinde kendisiyle beraber takip ettik bu projeleri ve gerçekten çok kısa sürede önemli projelere imza attık. Şuan bulunduğumuz yer malum özelleştirme kapsamındaydı ve satış aşamasındaydı. Olmaz dedik, Besni halkı için en uygun şey bu güzel mekânı yeşil alana dönüştürmek, güzel bir Millet Bahçesini Besni’ye kazandırmak olur dedik ve bu anlamda Özelleştirme İdaresiyle, diğer bütün birimlerle tek tek görüşerek nihayetinde burayı Milli Emlak üzerinden Besni’ye Millet Parkı yapmak üzere tahsis etmiş bulunduk. Sonrasında ise burayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından projelendirip öyle yapalım dedik.

Şimdi bir yandan yıkımı devam ediyor, malum bir dönem birçok dedikodunun da döndüğü bir yerdi ve Besni’nin öz malı olan bu yeri Besni’ye Millet Bahçesi olarak kazandırmak için gerekli temizlik çalışmaları yapılıyor."şeklinde ifade etti.

-"KENTSEL DÖNÜŞÜM VE MADAT PROJESİ"

Devam eden diğer çalışmalarla ilgili bilgiler veren Aydın, "Bunun dışında Besni’de yıllardır bir kentsel dönüşüm sorunu var. Cirit Meydan Mahallesinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi için de bakanımız talimatlarını verdiler. Şuanda ciddi bir hazırlık süreci devam ediyor. En kısa zamanda inşallah bu kentsel dönüşüm alanını da yine Besni’ye kazandıracağız. 15 Temmuz Şehitler Mahallesinde de altyapı ile ilgili ciddi sorunlar vardı. 3,2 milyon Euroluk MADAT Projesini Besni’ye kazandırdık ve kısa zamanda inşallah o süreçte başlayacak.Bu şehrin her bir mahallesinde bir çalışma var."dedi.

-"BİRÇOK YERLEŞİM BİRİMİMİZ ERKENEK’TEN İSTİFADE EDECEK"

Erkenek içme suyu ile ilgili  çalışmalara değinen Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Bunun dışında içme suyu çok önemliydi. Çok gitti gelindi. Besni, Gölbaşı, Belören, Balkar, Harmanlı, Suvarlı, diğer beldelerimiz, köylerimiz ciddi bir su sıkıntısı yaşamaya başladılar. 130 kilometre öteden Suvarlı’ya kadar tüm bu hat üzerinde birçok yerleşim birimimiz bu kaynaktan istifade edecek. Bu projenin de ihalesi 23 Ocak’ta olacak. Bu çok önemli bir projeydi ve bu projeyi de Besni’mize kazandırdık.Yine geçtiğimiz günlerde Spor Toto Başkanını ziyaret ettik. Besni’ye iki tane tenis kortu kazandıralım diyoruz. Besni’ye yakışır dedik. Antrenman sahasıyla birlikte iki tane tenis kortunu Besni gençliğine kazandıracağız. Yani bu benzeri pek çok alanda Besni’nin ihtiyacı olan ne varsa şu kısa sürede, seçimlerden hemen sonra kolları sıvayarak başkanımızla, teşkilatlarımızla birlikte bütün ilçelerimizde neler yapabiliriz onun projesini yapıyoruz. Çok ciddi bir proje süreci Besni’yi bekliyor. 2,5 megavatlık GES Projesi var yine bunu İller Bankası marifetiyle hibe fonlarından yani Besni Belediyesine yük olmadan nasıl yaparız onun gayreti içerisindeyiz.Besni bu hizmetin en iyisini hak ediyor. Bizde arkadaşlarımızla birlikte inşallah bu hizmetleri hak ettiği ölçüde Besni halkına kavuşturmaya çalıştıracağız."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha