Sosyal belediyeciliği ön planda tutuklarını belirten Başkan Yılmaz, “Biz sosyal belediyeciliği bir daha ön plana alarak halka dokunmak için çalışıyoruz. Halka dokunarak yaptığımız hizmetlerin içerisinde bir kooperatifimiz var kadın girişim kooperatifi aynı zamanda kadınlarımız için açtığımız dikiş, nakış ve moda tasarım kursumuz var. Kendileri de konuşmalarından bahsediyorlar. Bu şekilde sosyal aktivitelerini arttırıyoruz hem de aile ekonomisine dokunmalarını sağlıyoruz. Bizim yaptığımız dikiş, nakış kursumuz İŞ-Kur destekli kursiyerlerimiz hem maaşlarını alıyor hem de sigortaları yatıyor” dedi.

“Öğrencilerimizi mağdur etmedik”

Korona virüs (Covid-19) salgını sürecinde öğrencilerin mağdur olmaması için gereken tüm çalışmaların yapıldığına değinen Başkan Yılmaz, pandemi döneminde öğrencilere kitap, tablet dağıtıldığını, online derslerde öğrencilerin problem yaşamamaları için internet vericisi kurduklarını söyledi.

 “Belediyeyi borçlandırmadan çalışıyoruz”

Başkan Yılmaz, konuşmasının devamında ise, “Belediyemizin altyapısı var. Bizden önce vardı. Altyapı, üstyapı vardı. Bir problemimiz yok bizim ufak tefek kilitli taş sıkıntıları vardı. Onları da kendimiz tamamlamaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızda özellikle belediyeyi borçlandırmadan çalışıyoruz. Belediyenin borç yükünü arttırmamaya çalışıyoruz. Bakış açı ve tepkileri görmek için tabi dokunmak lazım. Burada dokunuşlarından çok belde halkı maddi olarak bekliyorlar bizde maddi olarak dokunmaya çalışıyoruz. Hazırladığımız paket yardımlarıyla üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize dergi alımı yapıyoruz bunların dershanelerini takip etmeye çalışıyoruz burada dershane olayı yok genelde Besni'de oluyor. Onlar Besni'ye gittikleri zaman barınacak yer ihtiyaçları olduğu zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz. Üniversiteye giden öğrencilerimizi takip ediyoruz. Onların burs ihtiyacı olursa bu konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. İşçilerimize borçlanmadan belediyeyi büyütmeye çalışıyoruz. Onların emeği bizim için çok kıymetli açılmadan bütçeyi denklenerek kullanmaya çalışıyoruz. Bizim burada en büyük çalışmamız bu sene bir imar çalışmamız var. Emsali bölgede çok düşük olan çalışma bizim insanlarımızın hepsini demeyim ama çoğunun tapusu yok. Bizim yapacağımız çalışmalarla birlikte hem arsalarına yapacakları evlerle ilgili ruhsatını alıyorlar hem de kendi evlerinin tapularını alıyorlar. Çocuklarına bırakacakları mülkiyetleri oluyor. Bizim için çok kıymetli bu konuda insanlara dokunduğumuzu hissediyorum. Böyle çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

“Kadınlarımız bizim her şeyimiz”

Bölgede yaşanan işgücünde kadınların büyük önem taşıdığını belirten Başkan Yılmaz, konuşmasının sonunda; “Kadınlarımız, analarımız, bacılarımız, çocuklarımız bölge itibariyle Adıyaman'da yaşayan arkadaşlarımız buradaki iş yükünü kadınlarımız taşır. Ama genelde de görünmez kadınlarımız biz bunu bilsinler önce kendileri bilsin zaten bizim kooperatifimizle ilgili pul biber, salça zaten kendileri bunları yapıyorlar. Bunlar görünmüyordu ben annem, eşimin sabahlara kadar acı biberle ellerinin yandığını yağla soğutmaya çalıştıklarını çok zahmetli bir iş biz bu yaptıkları işin ne kadar zahmetli olduğunu onların hem yaptıklarının değerli olduğunu hem de evdeki ekonomiye verdikleri desteleri ile düzeltmeleri açısından kooperatif kurduk. Kooperatifler kurulurken bunların bir zorluğu var. Bu zorlukları aşma açısından önlerini açmaya çalışıyoruz, özgüvenleri yerine geliyor. Daha büyüyeceğine inanıyorum çok olumlu dönüşler alıyoruz. Ayın 3'de dikiş, nakış ve moda tasarım kursu bitecek İş-Kur müdürümüzden bu konuda bize yardımcı olmalarını en azından bir kere daha para harcadık bu harcamaları zorluklarla yapıyoruz. Makinalar aldık oraya, masalar, sandalyeler hepsini düzenledik. Çalışacak arkadaşların çalışabileceği şekilde düzenledik. Onları orada çalıştırarak şimdi ayrın 1'de yaptıkları ürünleri sergileyecekler. Sayın kaymakamımızı, İş-Kur müdürümüzü buraya davet edeceğiz görecekler. Kadınlarımız bizim her şeyimiz” şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha