-“KENETLENİRSEK AŞILMAYACAK HİÇBİR SORUN YOK”

Son yayınlanan kararnameyle yaklaşık üç ay önce Besni’ye atanan Kaymakam Besni ile ilgili bir dizi açıklamada bulundu.

Besni’nin orta ölçekli bir il kapasitesinde olduğunu söyleyen Kaymakam İmamoğlu, şunları ifade etti:

"Besni gerçekten güzel bir ilçe. İmkanlarıyla, potansiyeliyle, hareketli ve canlı bir ilçe. Besni orta ölçekli bir il kapasitesinde. Bazı orta ölçekli illerimiz var, onların kapasitesinde hareketliliği olan bir ilçemiz. Belediyemiz, kaymakamlığımız, siyasilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız hep birlikte bunu bir adım daha öne götürmeye çalışıyoruz. Besni’de imkan var, potansiyel var, ekonomik olarak da bir güce sahip. İnsan kaynağı olarak da yetişmiş insan gücüne sahip yani her şey var ama işte biraz daha birlik olup bu dinamizmi daha da harekete geçirmemiz lazım.
Besni kalanların bazı söylemleri oluyor, Besni öldü bitti, Besni sahipsiz gibi ama o kadar olumsuz ve kötü değil. Hep birlikte el ele vererek kenetlenirsek her türlü sorunun aşılacağına inanıyorum."

-“MERKEZDE BELEDİYELER NASIL ÇALIŞIYORSA BİZDE KÖYLERDE ÖYLE ÇALIŞIYORUZ”

Köylerde yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren İmamoğlu, "Genel olarak köylerimizin büyük bir kısmında Köylere Hizmet Götürme birliği vasıtasıyla devletimiz tarafından yapılan çalışmalar var. Büyük bir kısmında altyapı, kanalizasyon, içme suyu gibi çalışmalar tamamlanmış. Yine kilitli parke taşı çalışmalar kapsamında geçen hafta yine 60 bine yakın kilitli parke ihalesine çıktık. Onlarında tamamlanmasıyla birlikte Besni’deki köylerimizde neredeyse girilmedik köy kalmıyor. Merkezde belediyeler nasıl çalışıyorsa bizde köylerde belediye başkanı gibi çalışıyoruz. Yol, su, kanalizasyon, kilitli parke, altyapı gibi çalışmaların hepsini biz yapıyoruz. "dedi.

Kaymakamın başkan olduğu Köylere Hizmet Götürme Birliğinin var olduğunu anımsatan Kaymakam Doğan, öyle devam etti:

"Onu biz yönetiyoruz. Bu yıl altyapı sorunlarının büyük kısmı giderildi. Birkaç köyümüz kaldı inşallah seneye de onları bitirdiğimiz zaman büyük oranda sorunumuz çözülmüş oluyor. 
Yine ziyaret ettiğimiz köylerde eksiklikleri olan okullarımızın da ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Çünkü eğitim bizim en büyük meselemizdir. Besni’de eğitime çok büyük önem ve destek veriyor. Genel olarak köylerimizdeki durum bunlar, ufak tefek sorunlar kaldı onları da çözüme kavuşturduğumuz takdirde köylerimizdeki sorun yok denecek kadar az kalıyor."

-“HAYIRSEVER İŞADAMIMIZ 16 DERSLİĞİNİ ÜSTLENDİ”

Yenikent'teki okul ihtiyacı konusuna değinen İlçe Kaymakamı İmamoğlu, "Son olarak işadamı hemşerimiz Vakkas Kumral’a Besni’yi ziyaretinde söylemiştik. Ne güzel eğitime destek veren hayırsever işadamlarımız var. Bu desteğinizi çekmeyin, gittiğiniz zaman buraları unutmayın diye. Aradan bir ay kadar sonra kendisi bize dönüş yaparak 16 derslikli bir okul yaptırma niyeti olduğunu söyledi. Bu konuyla ilgili olarak bir okul ve halk evi projesinin planlarını ve yaklaşık maliyetini kendisine gönderdik. Okul yerlerini tespit ettik. İlkokul, ortaokul ve halk eğitim merkezinin nereye yapılacağını tespit ederek yine kendisine gönderdik. En son geçen haftada kendisiyle görüştüğümde önümüzdeki hafta Besni’ye geleceğini söyledi. Bizle gezdiği zaman kendisine tespit ettiğimiz yerleri göstereceğiz. İnşallah temenni ediyoruz ki bu vaadini yapar, bizim içinde çok büyük bir şey olur. Yine bu ayın 11’inde ağaçlandırma seferberliği var. Bunun için Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Mühendislik Fakültesini seçtik. Oraya 3 bine yakın ağaç dikeceğiz." şeklinde konuştu.

-“KIZİLİN’İ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEMİZ LAZIM”

Son olarak Kızilin’deki restorasyon çalışmalar hakkında konuşan İmamoğlu; "Yine Kızilin köyümüzdeki tarihi köprüde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Üst kemer kısmı bitmiş durumda, orada çalışmalar bitme noktasına geldi. Orada çalışmalar bittiği zaman Kızilin’i bir cazibe merkezi haline getirmemiz lazım. Oradan geçen bir Fırat Nehri var ama Besni bu nehirden faydalanamıyor. Hemen altında Rum Kale, Halfeti gibi yerler var oralara bir çok turist geliyor ama çoğu insan burada böyle bir güzellik olduğunu bilmiyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte özel sektörle buraya tekneler koydurup turlar düzenleyerek burayı canlandırmamız lazım."diye konuştu. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha