2 ay önce evinde kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Şehit Abidin Tanrıkulu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mahmut Güneş, için hatıra ormanı oluşturularak ormanlık alana 2 bin fidan dikildi.

Fidan dikim törenine Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni Şehit Abidin Tanrıkulu Anadolu Lisesi Aile Birliği Başkanı Akif Bahçeci, Mahmut Güneş’in yakınları ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

Fidan dikimi esnasında açıklamada bulunan Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, “Bugün hem sevdiğimiz hem de üzüldüğümüz bir günü birlikte yaşıyoruz. Kıymetli arkadaşımız eğitimci kardeşimiz Mahmut Güneş Bey aramızdan 41 gün önce ayrıldı. Sevdiklerine yakınlarına veda etti. Onun mutlu olacağı, ona katkı sağlayacağımız faaliyetlerimiz olsun düşüncesiyle müdürlüğünü yaptığı okulun öğrenciler ve beraber mesai yaptığı öğretmen arkadaşlarımız, Kent Konseyimiz, değerli yazarımız Hasan Bey, ve Mahmut Beyin evladı, kardeşi, yakanları ve akrabalarıyla birlikte Gölbaşı yolu üzerinde yaklaşık 35 dönüm civarında bir alanımıza çok güzel ve ciddi bir ağaçlandırma çalışmasını belediyemiz olarak yaptık. Alanları hazırladık ve gençlerimizle, arkadaşlarımızla beraber bu ağaçları dikeceğiz. Bu diktiğimiz ağaçları da inşallah ciddi bir şekilde takibini yaparak bunları koruyacağız dedi.

 Öztürk, Bu ağaçlar büyüdükçe biz rahmetli Mahmut kardeşimizi hep hatırlayacağız, hep onu rahmetle anacağız. Allah sevdiklerine sabrı cemil versin. Ona da Cenab-ı Hak rahmet eylesin, mekânı cennet olsun, Allah taksiratını affeylesin. Ağaç sonuçta şahitlik yapacak bir hizmettir. Bu ağaçlar büyüdükçe insanlar istifade ettikçe, coğrafyamıza katkı sağladıkça bu ağacın sevabında en başta inşallah duamız Mahmut Bey kardeşimiz istifade edecek. Sonuçta kalıcı bir emek.  Bazen ağaç dikildiğinde, büyüdüğünde “bu ağaçlar bile şahitlik yapsa yeter” diyoruz. İnşallah Mahmut Beye şahitlik edecek. Güzel bir insan olduğuna, iyi bir insan olduğuna, faydalı bir insan olduğuna şahitlik edecek güzel bir orman alanımız oluştu. Hayırlı uğurlu olsun. Tekrar ailesine sağlık sıhhat diliyorum diye konuştu.

Besni Şehit Abidin Tanrıkulu Anadolu Lisesi Aile Birliği Başkanı Akif Bahçeci ise yaptığı açıklamada, “Besni Şehit Abidin Tanrıkulu Anadolu Lisesi olarak daha önceden rahmetli Mahmut hocamızla böyle bir projeyi hazırlamıştık. Rahmetlinin sağlığı sırasında bu çukurları açtık, dedik ki Besni Lisesi Ortaokulu ve mezunları hatıra ormanı diye böyle bir proje hazırlamıştık. Ama rahmetli aramızdan erken ayrıldı, bizi derin üzüntüye boğdu. Bu konuda Besni Belediyemize özellikle müracaat ettiğimizde Başkanımız İbrahim Bey bize bu konuda her zaman olduğu gibi hiçbir şekilde bahane üretmeden hemen çalışmayı başlattılar. Bu konuda Park ve Bahçeler Müdürümüz Uğur Beye, Başkanımız İbrahim Beye çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Vefat eden öğretmenin abisi Abdurrahman Güneş, programı organize edenlere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Program kapsamında Besni-Gölbaşı karayolu üzerinde bulunan mesire alanına merhum öğretmen Mahmut Güneş ismi verilirken, 2 bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber