-UŞAK'TA İLKÖĞRETİM OKULU YAPTIRMIŞTI

Daha önce de Uşak'ta merhum oğlu Barış Güneşhan´ın adını taşıyan bir ilköğretim okulu yaptıran hayırsever Güneşhan, memleketi Besni'de de taziye evi ile kütüphane yaptırma kararı aldığını açıkladı.

Güneşhan, önümüzdeki günlerde protokolü imzalayacaklarını belirterek, taziye evinin Besni´ye bağlı Sugözü (Eskiköy) köyüne yaptırılacağını ifade etti. 

- ANNE- BABA VE OĞLUNUN İSİMLERİ VERİLECEK

Annesinin Eskiköylü olması nedeniyle hem köy halkından hem de Besni´deki yetkililerden buradaki ihtiyaca binaen kendisine bir talep iletildiğini belirten Güneşhan, buraya bir taziye evi ve kütüphane yapmaya karar verdiğini söyledi. 

- ADI 'BARIŞ GÜNEŞHAN KOMPLEKSİ' OLACAK

Taziye evi ihtiyacının yanında köyde bir kütüphanenin bulunmadığının belirtilmesi üzerine 2 mahallenin ortasına bütün öğrencilerin rahatça ulaşabileceği bir arsa üzerine kütüphane yapacaklarını ifade eden Güneşhan, böyle hizmeti Besni´ye, Eskiköy'e kazandırmaktan da son derece mutlu olduğunu söyledi. 

Kütüphane'nin bir kompleks şeklinde yapılacağını içerisinde yemekhane ve spor salonunun da bulunacağını kaydeden Güneşhan, isminin ise 'Barış Güneşhan Kompleksi' olacağını dile getirdi.

Taziye evinin adının da Fatma-Hüseyin Güneşhan olacağını belirten Bekir Güneşhan, protokolün ardından hızlı bir şekilde inşaata başlayacaklarını söyledi. 

İki mahalleden oluşan köyde daha önce hayırsever işadamı Ali Erdemoğlu tarafından bir mahalleye taziye evi yaptırmış geçtiğimiz yıl faaliyete geçmişti.

Diğer mahalledeki bu ihtiyacı da hayırsever işadamı Bekir Güneşhan karşılayacak.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha