Görsel sanatlar atölyesinde öğrencilerin eğlenerek çalıştıklarını ifade eden Görsel Sanatlar Öğretmeni Mehmet Şenadım, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Okuldaki çalışmalarımızı öğrencilerimizle birlikte yapmaktayız. Atölyemizde sadece resim dersimiz yok, bunun yanında duvar resimleri, tişört baskısı, kısa filmler, müzik ve daha birçok etkinlik yapmaktayız. Düzenlediğimiz kurslarımızda daha çok bireysel çalışarak öğrencilerimizin yaptığı çalışmaları tanıtmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz ay düzenlenen 19. Besni Eğitim Bayramında düzenlenen resim yarışmasında öğrencilerimizden Metin Kebapçı ve Nurşen Ünsal birinci ve ikinci oldular. Tabi hedeflerimiz var. Öncelikle benim hedeflerim arasında öğrencileri Güzel Sanatlar Üniversitesine göndermek var. Bunun çalışmalarına şimdiden başladık. Atölyemizde çok farklı etkinlikler yapmaktayız. Bu etkinliklerde öğrencilerimiz dersten çok biraz daha eğleniyorlar. Yani derslerini eğlenerek yapıyorlar. Bu konuda öğrencilerimizin başarılı olduklarını görmek bizleri sevindiriyor. Bu konuda bize destek olan okul idaremize teşekkürlerimi iletiyorum” 
Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren öğrenci İrem Koyun ise “Okula ilk geldiğimizde bu seviyede olacağımızı beklemiyordum. Daha sonra öğretmenimizin sayesinde kendimizi geliştirmeye başladık. Gerek ortamı olsun gerek çalışmalarımız olsun burası bizim için bir ders ortamı değil de hepimizin iç içe olduğu kendimizi daha rahat hissettiğimiz bir ortam oldu. Okulumuzda birçok çalışma yaptık. Duvar çalışmaları, nokta çalışmaları, tişört baskısı ve daha yapacağımız birçok çalışmamız var. Besni´de ilk olarak biz grafiti denen çalışmayı yaptık. Bu konuda bize her zaman destek olan öğretmenimize teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Öğrencilerin yaptığı çalışmalardan memnuniyet duyduğunu dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ise “Artık günümüz sadece ders değil, çocuklarımızın hem rahat bir nefes alacağı hem de bütün yeteneklerini ortaya koyacağı bir zamana doğru yol alıyor. Onun içinde böyle mükemmel çalışmaların yapılması, ünlü ressamların yeniden canlandırılmaya çalışılması gibi o kadar güzel çalışmalar var ki bunların örnek olmasını ve diğer okullarda da yayılmasını gönülden istiyoruz. Çocuklarımızın akademik yön dışında sosyal, sportif ve sanatsal faaliyetlere yönlendirmenin ne kadar önemli olduğunu ve akademik başarılara katkısının ne kadar olumlu olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Emeği geçen Başta Resim öğretmenimiz Mehmet Şenadım hocam olmak üzere öğrencilerimize ve okul idaremize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha