Alınan bilgiye göre, olay,  gece geç saatlerde Hasan Tütün Mahallesi'nde meydana geldi. Besni Belediyesi'nde görevli arıza ekipleri, su arızasını gidermek için iş makinesiyle açılan çukura girerek çalışmaya başladı.

Bu sırada çukurda meydana gelen göçük nedeniyle işçiler Murat Kuyu (45) ile Ali Çil (52), toprak altında kaldı. Arkadaşlarının ihbarıyla olay yerine gelen itfaiye ve sağlık görevlileri tarafından yapılan çalışmada toprak altında kalan Kuyu ve Çil, dışarı çıkarılıp hazır bekletilen ambulanslarla Besni Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste ilk tedavilerinin ardından ağır yaralanan işçilerden Murat Kuyu, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Besni Belediye Başkanı Eyyüp Mehmet Emre, hastaneye gelerek işçilerin sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı. 

-BESNİ BELEDİYE BAŞKANI EYYÜP MEHMET EMRE'NİN AÇIKLAMASI

Başkan Emre, yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde Su Gözü hattından Kaymakam Hasan Tütün Mahallesine gelen ana su borusu hattının patlaması sonucu onarım işleri için giden personellerinden Ali Çil ve Murat Kuyu'nun toprak kayması sonucu yaralandığını ifade etti.

Yaralı işçilerin hastaneye kaldırıldığını belirten Emre, şunları kaydetti:

"Su işlerinde Besnimizin yükünü omuzlamış gecesini gündüzüne katarak canla başla çalışan alanında tecrübeli 2 kardeşimiz yaşanan hadise sonucu yaralanarak Besni Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaptığımız görüşmeler sonucunda yaralanan kardeşlerimizin hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Ülke olarak zor günler geçirdiğimiz şu zamanda ekiplerimiz su kesintilerine müdahale için çalışmaktadırlar. Ayrıca yaşanan su kesintisi yarım bırakılmamış diğer su arıza ekiplerimiz tarafından onarılarak gece saat 1.00’de mahallemize su verilmiştir. Yaşanan kazadan dolayı belediye çalışanlarımıza ve Besnimize geçmiş olsun diliyorum."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha