Besni Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Gebe Bilgilendirme Okulunda anne adaylarının gebelik süreci ile başlayan ve doğum eyleminin sonlanmasına kadar geçen süreci sağlıklı şartlarda gerçekleştirmeleri ve normal doğumun yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Verilen eğitimle ilgili Besni Devlet Hastanesinden yapılan açıklamada;şunlar kaydedildi:

"Doğum, kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerden birisidir. Gebenin doğuma aktif bir şekilde katılması, sağlıklı bir bebek sahibi olması, doğum sürecini rahat geçirmesi için doğum öncesi eğitimler çok önemlidir. Gebelik döneminde yapılan eğitimler, anne adayını doğuma hazırlamakta, aileyi fiziksel ve psikolojik doğum sürecine dahil etmektedir. Eğitim içeriğinde yer alan masaj, nefes teknikleri ve aktif doğum pozisyonları, bebeklerin doğum kanalındaki yolculuğuna yardımcı olur, normal doğum sürecinin rahat ve konforlu ilerlemesini sağlar. Doğuma hazırlık eğitimi alan gebelerin, doğum süresince verilen kesintisiz profesyonel destek ile doğumun süresinin kısaldığı, sezaryen oranlarının düştüğü, ağrı kesici ve diğer ilaçlara ihtiyacın azaldığı, pozitif doğum hatıraları kazanıldığına inanıyoruz."

-"HAFTA İÇİ HERGÜN GEBE EĞİTİMİ"

Açıklamada, hafta içi her gün 08:00-16:00 saatleri arasında gebe eğitimlerinin verildiği belirtilerek, "Gebe eğitim sınıfı için randevu gerekmemektedir. Eğitimler, açık gruba yönelik, bireysel danışmanlık veya gebenin eşi ile birlikte katılacağı eğitimler şekilde yapılmaktadır. Muayene, tahlil, NST sırası beklerken zamanlarını ayırabilecekleri bir program olup tüm eğitimleri tamamlayan gebelere katılım belgesi verilmektedir”

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha