Besni Üniversitesini kurma düşüncesinden vazgeçmediklerini belirten Erdemoğlu, “Biz, Üniversite sanayi işbirliği yapmak istiyoruz. Biz sanayide üstümüze düşeni yapıyoruz. Diğer hemşerilerimizin de sanayi yatırımı yapmasını bekliyoruz.” dedi. 
Üniversite düşüncesinden vazgeçmediklerini belirten Erdemoğlu, bu konuda yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceklerini açıkladı.
4-5 Fakültesi bulunan bir Üniversite kurmak istediklerini belirten Erdemoğlu, şuan inşaatı devam eden Fakültede 5 bölüm yani 4 Mühendislik, 1 tane Mimarlık bölümünün olacağını belirterek, “Yani biz nasip olursa ilerde Besni Üniversitesine geçebiliriz diye onun alt yapısını hazırlamaya çalışıyoruz. Üniversite yolundayız ama şu anda biz sadece talep ediyoruz. İnşallah hükümetimiz buna sıcak bakarlar önümüzdeki dönemde.”

“İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız Üniversite fikrimize sıcak bakar ve süreç hızlanır.” Diyen Erdemoğlu, şöyle devam etti.

“Önümüzdeki süreçte sayın cumhurbaşkanımızla yapacağım görüşmede bu konuyu gündeme getireceğiz ve sürecin hızlanmasını rica edeceğiz. İnşallah Besni ilçemiz için hayırlısı olur. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız Üniversite fikrimize sıcak bakar ve süreç hızlanır.” 
Besni´ye kurdukları Fabrika ile yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlayan Erdemoğlu, sanayide de üstlerine düşeni yaptıklarını ifade ederek, “Biz Üniversite sanayi işbirliği yapmak istiyoruz. Biz sanayide üstümüze düşeni yapıyoruz. Diğer hemşerilerimizin de sanayi yatırımı yapmasını bekliyoruz.” dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha