Temel atma törenine Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Erdemoğlu Ailesi Mensupları, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Siyasi Parti Başkanları, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin konuşmasını açılış konuşmasını yapan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, “Besni sevdalısı babamız Mehmet Erdemoğlu’nun bize ilke olarak benimsettiği değerler ışığında ilçemize ve ülkemize yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Babamızın bizlere “ilçenize, bölgenize, ülkenize, milletinize ve devletinize hizmet edeceksiniz” diye emri vardır. Biz bugün burada Besni ilçemizde hayırlara vesile olacak 16 derslikli Fen Lisesinin temelini atacağız. Atacağımız bu temelle Besni ilçemiz bilimsel olarak bölgenin en önemli ilçelerinden bir haline gelecektir. Bugün temelini atacağımız Fen Lisesinin bedeli 8 Milyon TL’dir. Daha önce yapmış olduğumuz Mimarlık ve Mühendislik Fakültesine harcadığımız para ise 22 Milyon TL’dir. Biz bu paraları bina yapmak için yapmıyoruz. Biz burada hem ilçemizde, hem de bölgemizde gençlerimiz yetişsin, ülkemizin geleceği olan gençlerimiz iyi eğitim görsün, bölgemiz ve şehrimiz kalkınsın diye yapıyoruz. Bundan dolayı tüm Besnili hemşerilerimden ricam tüm bu yapılan eserlere sahip çıkmalardır. Sizler bu eserlere sahip çıkın ki bizim şevkimiz daha da artsın. Bu sahiplenmeyi gördüğümüz zaman inanın Besni’mize çok daha güzel şeyler yapacağız inşallah. Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir randevu talebimiz oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştüğümüzde yatırımları görüşmeyeceğim. İlk konuşacağımız şey Besni İlçemize Mehmet Erdemoğlu Üniversitesi olacaktır. İnşallah Besni ilçemize ikinci ve üçüncü fakülteyi de yapacağız”dedi. 
Hayırsever Erdemoğlu ailesinin Besni ilçesine kazandırdıkları eserlere bugün bir yenisini daha ekleyerek eğitim alanından önemli bir eksiğin daha giderileceğini kaydeden Besni Kaymakamı Ahmet Gencer ise, “Yaptıkları yatırımlarla, sağladıkları istihdam kadar, kazandıklarıyla da insanlarımıza faydalı olabilmek ve hizmet etmek adına okullar, yurtlar, camiler, taziye evleri, sağlık tesisleri, fakülte binası ve burada sayamayacağımız birçok hayır faaliyetleri ile ülkemizde adından söz ettiren herkesin sevgisini ve takdirini kazanmış olan Erdemoğlu ailesine ilçemize yaptıkları bu önemli eğitim yatırımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bugün burada temelini atacağımız bu bilim ve irfan yuvasında geleceğin Türkiye’sini oluşturacak çocuklarımız daha iyi şartlarda bir eğitim almış olacaktır”dedi. 
Temeli atılacak 16 Derslikli Ali Erdemoğlu Fen Lisesinin Besni ilçesine hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Vali Nurullah Naci Kalkancı ise, eğitimin önemine değinerek şunları söyledi; “Eğitim bir ülkenin kalkınmasında, gelişmesinde ve ilerlemesinde en önemli faktördür. Şu bir gerçek ki, eğitimli insanlarla ancak mesafe alınabilir. Rahmetli Mehmet Erdemoğlu ve eşi Selvi Erdemoğlu’na böyle hayırlı evlatlar yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum.  Bu güzel eğitim yuvasında ailesine, memleketine, ülkesine, devletine, milletine ve hayırlı işlere vesile olacak bilim adamlarının yetişeceğine inanıyorum. Bu hayra ve rahmetli babaları Mehmet Erdemoğlu’nun hayır ve amel defterinin kapanmamasına vesile olan İbrahim ve Ali Erdemoğlu’na çok teşekkür ediyor, Fen Lisesinin Besni ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”dedi. 
Protokol konuşmaları sonrası İlçe Müftüsü tarafından okunan duanın ardından Vali Nurullah Naci Kalkancı ve Erdemoğlu Ailesinin bireyleri tarafından butona basılarak, 16 derslikli Ali Erdemoğlu Fen Lisesinin temeli atıldı.  

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha