Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, TRT GAP Radyosunda sunuculuğunu Arzu Duraner’in yaptığı “Yöremizden” programının canlı yayın konuğu oldu.

Demirel, programda Besni Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okullarda öğrenim gören öğrencilerin akademik başarısını artırmak amacıyla hazırlanan “Adım Adım Başarı Besni” adlı projesini anlattı.

Programda sunucu Arzu Duraner’in sorularını yanıtlayan Demirel, şunları kaydetti:

"Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Biz Adıyaman’a bağlı bir ilçeyiz. Adıyaman’da eğitim anlamında başarılı bir il. Başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Alagöz, çalışma arkadaşlarımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizle hep birlikte güçlü bir ekip anlayışı ile başarımızı artırmak adına çalışıyoruz. Burada başarısız olduğumuzdan veya eksik yönlerimiz olduğundan değil, başarımızı daha fazla nasıl artırabiliriz düşüncesiyle arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bunun neticesinde de alanda bir takım çalışmalarımız oldu.

Besni’miz büyük bir ilçe, 67 tane köyümüz, 5 tane beldemiz, yaklaşık 7 bin civarında öğrencimiz,  bin 600 civarında da öğretmenimiz var. Alana indiğimizde çalışma arkadaşlarımızla birlikte başarımızın üzerine nasıl daha fazla başarı koyabiliriz düşüncesiyle hareket ettik.

Daha sonra ortak akılla öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, velilerimizi ve idarecilerimizi dinledik. Bunun sonucunda da arkadaşlarımızla dar kapsamlı toplantılar yaptık. Bu toplantılar neticesinde de 'Adım Adım Başarı Besni' projesi ortaya çıktı.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, daha sonra projenin işleyişi, projenin hedefi ve amacı ile uygulama aşamaları hakkında bilgiler verdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha