Besni ilçesinde çalışan ailelerin çocuk bakıcısı bulmalarını kolaylaştırmak ve istihdamı artırmak amacıyla Besni Sosyal Hizmet Merkezi bünyesinde devam eden Çocuk Bakım Elemanı Kursu sonunda kursiyerler sertifika sahibi olacak.

-"YAKLAŞIK 200 AİLE ÇOCUK BAKICISI BULMAKTA ZORLANIYOR"

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Besni Sosyal Hizmet Merkezi arasında imzalanan protokol kapsamında kursa başladıklarını ifade eden Çocuk Eğiticisi Latife Özalp, ilçe genelinde 200’e yakın çalışan ailenin çocuk bakıcısı bulmakta zorlandığını belirtti.

Çalışan ailelerin çocuklarını kurs sonunda sertifika sahibi güvenilir çocuk bakıcılarına bırakacaklarını söyleyen Özalp, "Çalışan aileler çocuklarını en azından güvenilir ellere bırakacaklar. Kursiyer arkadaşlarımız da güvenli bir şekilde gidecekleri yerler belli olarak çocuklara bakacaklar. Onların vicdanlarına inanıyorum, çocuklarımız emin ellerde büyüyecek."dedi.

Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Orhan ise 7 boyunca hafta içi her gün verilecek kursa katılanlara 30 TL ücret ödeneceğini aktaran sosyal ekonomik destek hizmetinden yararlanan ailelerin kendi kendilerine yetebilmelerini amaçladıklarını söyledi.

Kurs sonunda kursiyerlerin sertifika sahibi olacağını belirten Orhan, "Kurs sonunda kurumumuzdan sertifika alacak bayanlar hem kurumumuz tarafından referans gösterilecek hem de eğitimli birer çocuk bakıcısı olmuş olacaklar. Kurs sayesinde inşallah istihdam olarak da onlara yardımcı olmuş olacağız." dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha