Adıyaman'ın Besni İlçesinde düzenlenen, CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, kadın ve gençlik örgütleri, eski il başkanları ve partililerin katıldığı ilçe başkanlığı kongresinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Kongre de tek aday olan Vakkas Açar Besni’nin yeni ilçe başkanı oldu. Bugün de 23 Haziran seçimlerinde İstanbul Sultangazi’de yapmış olduğu çalışmalarla bütün Sultangazili’lerin ve CHP’lilerin sevgisini kazanan Tutdere, Sultangazi İlçe Kongresinde Divan Başkanı olarak görev yaptı. Büyük coşkuyla karşılandığı bu kongrede ise iktidara yüklendi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Besni’de kongreye tek liste halinde birlik olunarak gidilmesinin anlamlı olduğunu dile getirerek bu birlik, beraberlik ve kardeşlik ikliminin diğer kongrelerde de hakim olacağını belirtti. 

-BESNİ İLÇE KONGRESİ GELECEĞE DAİR UMUTLARIMIZI ARTTIRDI

Dayanışma, birlik ve beraberliğin önemine değinen Tutdere, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Besni'de birlik beraberlik ruhu içerisinde tek listeyle seçime giriyor olmamız tarihimiz için, partimiz için çok anlamlı. Bu nedenle Besni İlçe Kongresi geleceğe dair  umutlarımızı arttırdı. Görev yaptığı süre içerisinde başarısı ve azmiyle gündeme gelen ilçe Başkanımız M. Hakkan Kılıç’a ve yönetim kuruluna büyük bir özveriyle yürüttüğü çalışmalar için teşekkür ediyor, kendisine bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Yeni seçilen ilçe başkanımız Vakkas Açar’a, yönetim kuruluna ve delegelerine de üstün başarılar diliyorum. 

İktidar Adıyaman’a ve Besni’ye sürekli vaatlerde bulunuyor. Besni’ye ne yaptılar? Besni topraklarını suyla mı buluşturdular? yanı başımızda Harran Ovasında çiftçiler yüzde 67 indirimli elektrik kullanıyor. Besni ovasındaki çiftçi indirimli elektrik mi kullanıyor? iktidara açık çağrıda bulunuyorum; İstanbul’a kanal yapacağınıza gelin Besni ovasında Adıyaman ovasında su kanalları yapın. Çiftçi su bekliyor. Bu adaletsizlik, bu haksızlık, bu hukuksuzluk hem Besni de hem Adıyaman’da var. Biz iktidarın bu ihmalkârlığını, bu çifte standardını halkımıza anlatacağız. Bizler önümüzdeki süreçte birlik beraberlik içerisinde kardeşlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Tüm sorunlarımızın çözümü için çalışacağız, mücadele edeceğiz. Parlamentoda bir kardeşiniz var, milletvekiliniz var. Parlamentoya gittiğimiz günden beri söz verdiğimiz gibi bütün kesimlerin sesi olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Biz tüm hemşehrilerimizin hizmetindeyiz. Hemşehrilerimiz için durmadan çalışacağız. Artık CHP çıtasını Adıyaman’da yukarıya doğru çıkarmış durumda. Bunun en güzel örneği 31 Mart seçimleri. Biz Adıyaman genelinde belde sayımızı ve ilçe sayımızı arttırdık. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de iktidar olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

-"YAPAY GÜNDEMLERLE HALKIN GERÇEK GÜNDEMİ SAPTIRILIYOR"

Tutdere, 8 milyon işsiz, yoksulluktan açlıktan intihar eden onlarca vatandaşın, hukuksuzluklarla boğuşan milyonlarca insanın, işsizlikten ve yoksulluktan kırılan milyonların olduğunu  vurgulayarak, "İktidarın mevcut tablosuna  baktığımızda artık ülkeyi yönetemediklerini görüyoruz. Yapay gündemlerle halkın gerçek gündemini saptırarak bir takım oyunların içerisindeler. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Ülkenin dört bir yanındaki çiftçiler, köylüler, memurlar söylüyor; bu iktidara destek olan tüm yurttaşlarımız söylüyor. Önümüzdeki süreç CHP için ciddi anlamda bir sınav olacaktır. 31 Mart seçimlerinden sonra halkımız partimize ve belediye başkanlarımıza çok güzel bir yetki verdiler. CHP Türkiye’de sadece CHP’lilerin değil 82 milyonun umudu olmuştur. Yoksulluk bu milletin kaderi değildir. Bizler Türkiye’yi bu zulümden, bu haksızlıktan, bu hukuksuzluktan hep beraber kurtaracağız. Bunun için tüm kadrolarımızla birlikte durmadan çalışacağız. "diye konuştu. 

-"BÜTÇEDE ASGARİ ÜCRETLİYE, YOKSULA, KAMU YATIRIMLARINA PAY YOK""

Bütçe görüşmelerinde asgari ücretliye, yoksula, kamu yatırımlarına pay olmadığına değinen Tutdere, "Ancak ucube projelere ve saraya çok ciddi anlamda kaynaklar var. Mevcut bütçeyle ne yazık ki iktidarın toplumun ihtiyaçlarını karşılayamayacağını görmekteyiz.  Yakın zamanda asgari ücreti açıkladılar. İstanbul başta olmak üzere ülkenin her yerinde çocuklarını, eşini, ailesini asgari ücretle geçindirmeye çalışan milyonların gözü bu konudaydı. Ancak dağ fare doğurdu. Ekonomik krizle boğuşan asgari ücretliler maalesef hayal kırıklığı yaşadılar. 2 bin 334 lirayla İstanbul’da insanlar nasıl yaşayacak? Bu neyi gösteriyor. İktidar emekçiyi gözden çıkardı.  Emekçilere bunları reva gören iktidar saraya milyonları aktarıyor. Biz bu haksızlığı, bu israf düzenini Türkiye’nin başından atmak zorundayız. Bu bizim halkımıza karşı görevimiz. Bu görevi hep birlikte yerine getireceğiz."dedi. 

 

-"TÜRKİYE'NİN GERÇEK GÜNDEMİ KANAL İSTANBUL DEĞİL"

Tutdere, iktidar partisinin Türkiye’nin gerçek gündeminin konuşulmasını istemediğine işaret ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ancak bizler ülkenin gerçek gündemini halka anlatacağız. Türkiye’nin gerçek gündemi Kanal İstanbul değil. Türkiye’nin gerçek gündemi; işsizlik, yoksulluk, umudunu yitirmiş milyonlar.  İktidar asgari ücretliyi, çiftçiyi, köylüyü konuşmamak için yapay gündemlerle halkı meşgul ediyor. Ne oldu da rafa kaldırılan bu Kanal İstanbul projesi  2019 da yeniden gündeme geldi. Siz milletin gerçek gündemini yandaş medyanızla ne kadar değiştirmeye çalışırsanız çalışın artık halkımız bunlara prim vermeyecektir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da binlerce kilometrelik tarım alanlarına sulama kanalı yapmayanlar, üreticiye destek olmayanlar İstanbul’a kanal yapacağız diyorlar. Ben Sultangazi ilçe kongremizden hükümete açıkça çağrıda bulunuyorum:  İstanbul’a kanal yapacağınıza gidin Adıyaman Ovasına, Muş Ovasına, Harran Ovasına kanal yapın. Toplumu üretimle, üreticiyi toprakla, topraklarımızı suyla buluşturun. Ranta dayalı siyasetten vazgeçin. Üreten bir Türkiye olsun. Eğer siz yapmazsanız önümüzdeki en yakın seçimde halkımızın desteğiyle CHP iktidarında biz yapacağız. Çiftçinin de sorununu çözeceğiz, köylünün de. Emeklinin de sorununu çözeceğiz sanayicinin de." 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha