CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Besni ziyaretine CHP Adıyaman İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi, CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş ve milletvekili adayları katıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun halka hitaben konuşmasında, Arzumuz şu, üretiyorsunuz, alın teri döküyorsunuz, kazanmalısınız. Arzumuz şu, bu ülkede hiçbir evde fakirlik olmasın. Arzumuz şu, sokakta, caddede, lokantada, fabrikada, tarlada nerede olursa olsun insanlar birbirini kucaklamalı, birbirine merhaba diyebilmeli, güler yüzlü bir Türkiye olmalı. Arzumuz şu, gençler Türkiye’nin bütün yerlerinde rahatça gezebilmeli, onlara yasak gelmemeli, onlar dövülmemeli, sokaklarda sövülmemeli. Gençler bizim onurumuz, bizim gururumuz olmalı. Onların önündeki bütün engelleri kaldırmaya söz veriyorum dedi. 

- TAŞIMALI EĞİTİMİ KALDIRACAĞIZ

Taşımalı eğitimi kaldıracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, Benim size bir sözüm var, öğretmen kardeşim, taşımalı eğitimi kaldıracağız. Nerede öğrenci varsa, öğretmen orada olacak. Tam gün eğitime geçeceğiz. Anneler çocuklarını sabah gönderecek, akşam gelecek çocuklar. Öğle yemeklerini öğretmenleri ile beraber, hiçbir ücret ödemeden, okulda yemeklerini yiyecekler. Anneler beslenme çantası taşımayacak. 
Bu ülkenin eğitim sistemini düzelteceğiz. Besni’nin eğitime ne kadar önem verdiğini de çok iyi biliyorum. Eğitim Bayramı yapıyorsunuz. Türkiye’de hiçbir ilçenin yapmadığı bir bayramı Besni yapıyor. Besni’nin eğitime ne kadar önem verdiğini biliyorum diye konuştu.

- ÖĞRETMENİ TOPLUMUN LİDERİ YAPACAĞIM

Öğretmenlere de seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Öğretmeni toplumun lideri yapacağım, öğretmeni toplumun önderi yapacağım. Öğretmen eğer bir toplumu ileriye taşırsa, o toplum gelişir, büyür, kalkınır. O nedenle öğretmen, çocuğumuzu teslim edeceğimiz, öğretmen, baş üstünde taşımamız gereken bir insandır. Sizin hakkınızı teslim edeceğim. Tıpkı 4-C’lilerin hakkını teslim edebileceğim gibi, taşeron işçilerin kadro sorununu çözeceğim gibi, size de bu sözü veriyorum, CHP iktidarında atama bekleyen öğretmen olmayacak

 
- ADIYAMAN BİR TERÖR ÖRGÜTÜ İLE KONUŞULUYOR


Adıyamanın terörle anılmasına değinen Kılıçdaroğlu, Adıyaman, bu bölgede terörün olmadığı hemen hemen tek illerimizden birisiydi. Bugün Adıyaman bir terör örgütü ile konuşuluyor. Bu benim ağırıma gidiyor. Burada barış vardı, burada huzur vardı, burada kardeşlik vardı. Neden böyle bir şey çıktı ortaya, bunu hepimizin düşünmesi lazım. Yazık günah değil mi bu ülkeye, yazık günah değil mi insanlarımıza, yazık günah değil mi gencecik çocuklarımıza, o anneler babalar bu çocuklarını hangi umutlarla besliyorlar, hangi umutlarla büyütüyorlar. Teröre kurban veriyoruz. Para kazanıyor belki bazı arkadaşlarımız ama huzur olmazsa kazanılan paranın tadı olmuyor. Ben size huzur vaat ediyorum. 
13 yılda ülkeyi nereye getirdiler. 13 yılda oturun kendi vicdanınıza sorun, iktidar olduklarında 2002’de Türkiye’de terör yoktu. Ne oldu birden bire Türkiye kan gölüne döndü. Hangi gerekçeyle oldu? Bu sorunun cevabını bulmak zorundasınız dedi.

- ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUP SANDIĞA GİDİN

Vatandaşlara sandığa gitmesi konusunda çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

7 Haziran’da seçim oldu. Sizler, bizler hep beraber sandığa gittik. Vatandaş oyunu verdi. Niye, 1 Kasım’da bir daha seçime gidiyoruz. Hangi gerekçeyle gidiyoruz. Ben diyordum ki emekçiye Ramazan Bayramı’nda, Kurban Bayramı’nda birer maaş ikramiye vereceğim. Kıyameti koparıyorlardı, para yok diye. Seçim yapıyorsun milyonları harcıyorsun, milyarları harcıyorsun. Nereden buldun bu parayı?
Bakın arkadaşlar 1 Kasım’da sandığa gideceğiz. Elinizi vicdanınıza koyun arkadaşlar, sandığa giderken düşüneceğiz. Ya Türkiye’nin geleceği için oy kullanacağız. Ya da bu baskı devam etsin diyorsanız, tercih size aittir. Ben size doğruları söylemek zorundayım. Benim siyaset anlayışım onların siyaset anlayışına benzemiyor. Benim para derdim yok, para hırsım yok, köşeyi dönme alışkanlığım yok. Hele hele kul hakkı yeme gibi bir geleneğim, bir inancım yok. Herkesin hakkına saygı gösteriyorum. 
Şimdi bu seçimlerde sandığa gider CHP’yi iktidara taşırsanız. Benim size sözüm var. Ramazan Bayramı’nda ve Kurban Bayramı’nda emekliye birer maaş ikramiye vereceğim. Sanıyorlar ki emekliye parayı verince emekli bunu alıp götürecek İsviçre bankalarına yatıracak. Zaten ne para vereceğiz, zaten. aldığı emekli aylığı ne? Ne yapacak parayı, gidecek bakkaldan alışveriş yapacak, kim kazanacak, bakkal kazanacak. Kim kazanacak lokantacı kazanacak, fırın kazanacak herkes kazanacak. Emeklide rahat edecek, bir bayramı da torunuyla huzur içinde geçirecek. Bunu emin olun çok görüyorlar

- TAŞERONA KADROSUNU VERECEĞİZ

Taşeron işçilere kadro vereceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, Taşeron işçinin kadrosu yok arkadaşlar. Devlet çalıştırıyor, hatta TBMM çalıştırıyor. Ya devlet kaçak işçi çalıştırır mı? Neden taşeron işçi çalıştırıyorsun? Ver kadrosunu maaşını zaten sen veriyorsun, aradan taşeronu çıkaracaksın, vereceksin kadrosunu, mesele bitmiş olacak. Bunu da kabul etmiyorlar. Devlete yük olur diyorlar. Devlete hiçbir yükü yoktur. Zaten devlette çalışıyor, başka bir yerde çalışmıyor ki ? ifadelerini kullandı.

- ANADOLUNUN KUŞ UÇMAZ, KERVAN GEÇMEZ YERİNDE DOĞDUM

Kılıçdaroğlu, Ben Anadolu da kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde doğdum. 7 kardeşiz, rahmetli annem okuma yazma bilmezdi. Ablam da bilmez. 7 kardeşten üniversiteye giden sadece benim. Derslerime çalıştım, sınavlara girdim kazandım. Devletin en önemli yerlerinde 27 buçuk yıl hizmet ettim. Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır? Bütün hayatım bunlarla geçti. Getirdiğim bütün önerilerde doğrudur. Ben devletten ayrıldım, emekli oldum, siyasete girdim ve şimdi Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanlığı’nı yapıyorum. Ben buraya Cumhuriyetin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde geldim dedi.

- TARİHİMİZİ İYİ BİLMEMİZ GEREKİYOR

Tarihin iyi bilinmesin çok önemli olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Tarihimizi iyi bilmeliyiz, köklerimizi iyi bilmeliyiz. Birisi gelir size etnik kimlik üzerinden siyaset yaparsa ona itibar etmeyiniz. Herkesin kimliği kendi şerefidir. Hiç kimse kendi anne ve babasını seçme hakkına sahip değildir. Ama hepimiz annemizle, babamızla gurur duyarız. O şeref hepimizin şerefidir. Birisi gelir size din üzerinden siyaset yaparsa, bilin ki o dine en büyük saygısızlığı yapandır. Allah ile kulun arasına giren bir makam var mı? Kimin elinde terazi var, şu daha iyi Müslüman’dır, şu daha kötü Müslüman’dır. Onun takdiri Allah’a aittir. Nasıl oluyor da birileri alıyor, en mübarek manevi değerlerimizi, siyasete konu yapıyor. Ben gittiğim her yerde söylüyorum. Burada da söylüyorum, insan Allah’ın yarattığı varlıktır. Görüşü, kimliği, inancı ne olursa olsun, benim başımın üstünde yeri vardır

- BU TOPLUMA HİZMET ETMEK İSTİYORUM

Siyasetin sorun çözme yeri olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, Siyasetin konusu toplumu bölmek, toplumda kavga çıkarmak, gerginlik yaratmak, köşeyi dönmek, vatandaşa yalan söylemek değildir. Siyasetin konusu bakkal Mehmet Efendi geçinemiyor mu? Derdi mi var, onun derdini çözmektir. Vatandaşın çocuğu işsiz, siyasetin konusu o çocuğa iş bulmaktır. 13 yıldır iktidardalar, hiç ağzına alıyorlar mı, biz işsizliği böyle çözeceğiz, diye. Eğer bir evde bir işsiz varsa, o evde huzur yoktur. Anne de bekler, baba da bekler, çocuğum ne zaman işe girecek. Onlar malı götürmeye alıştılar, götürüyorlar da. Ben size hizmet etmek istiyorum. Bu topluma hizmet etmek istiyorum. Oy versin vermesin, CHP iktidarında 78 milyon vatandaşımı kucaklayacağım ve hiçbir ayrım yapmayacağım. Artık kavgadan bıktık şeklinde konuştu.

- MİLLETİN İRADESİNE SAYGI DUYMADILAR

7 Haziran seçimlerindeki koalisyon görüşmelerine değinen Kılıçdaroğlu, Siz oy verdiniz, tek parti olmadı. Olmayabilir. Milletin iradesine saygı göstermeyecek miyiz? Göstereceğiz. Koalisyon dediler, geldiler. Olur, koalisyon kuralım, vatandaşın takdiri böyleyse vatandaşın takdiri bizim başımızın üstüne. Ne oldu, sonra kuramadılar. Kim izin vermedi. Saraydaki bey izin vermemiş. Ya sen misin Başbakan o mu Başbakan otur bir karar verin kendi aranızda, bir karar verinde bu memleketi yönetelim dedi.

- CUMHURBAŞKI ERDOĞANA ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Bana 400 milletvekili vermediniz, diyor, bende sizi zorla seçime götüreceğim. Böyle bir anlayış olabilir mi? Bana 400 milletvekili vermediniz, terörü yeniden hortlatacağım. Böyle bir anlayış olabilir mi?
Bu ülkede çiftçinin derdi var, ektiği ürünün karşılığını alamıyor. Buradan giden bir yol var, 20 km’lik, 13 yıldır hala yapılmadı. Değerli arkadaşlar o kadar çok dertlerimiz var ki, bu dertlerimizin çözülmesi lazım. Bunun içinde cebini değil halkı düşünen siyasetin olması lazım. Ayrıcalığı, eski kavgaları bir tarafa bırakalım. Türkiye kendisine yeni bir yol haritası çizmek zorundadır. Bu çerçevede yolumuza devam etmek zorundayız. Bunu yaparsak, demokrasi güçlenmiş olur. Beraber yaşamız oluruz. 
Adıyaman’ı düşünün içinde yaşıyorsunuz. Adıyaman’da eskiden terör yoktu. Herkes bilirdi ki turisti gelir, vatandaşı gelir, huzur içinde gezer, bir derdi yoktur, bir sorunu yoktur. Şimdi birden bire bunlar çıktı. İslamiyet adına yapıyoruz. İslamiyet adına cami, türbeler bombalanır mı? Bunlar doğru değil, artık buramıza kadar geldi. Bakın siyasetin az önce görevini söyledim, siyasetin görevi vatandaşın derdini çözmektir, kendi derdini değil. Benimde bir derdim yok Allah’a çok şükür. Aldığım aylıkla zaten geçiniyorum. Öyle zengin olma, yat, kat sahibi olma gibi bir alışkanlığımda yok. Benim derdim bu ülkenin insanı kazansın, esnafı kazansın, fırıncısı kazansın, ayakkabı tamircisi kazansın, çiftçisi, sanayicisi kazansın. Hepsi kazanırsa hepimiz kazanırız, hepimize bir lokma pay düşer

ADALETİ SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ

Kılıçdaroğlu, Adaleti sağlamak zorundayız. Ben rahmetli Ecevit’in geleneğinden geliyorum. Rahmetli Ecevit ne diyordu, ne ezen, ne ezilen, insanca hakça bir düzen diyordu, bende aynı şeyi söylüyorum. Bunu yapmak zorundayız. Biz eğer bunu yapabilirsek, bakın Türkiye’de refahı ve huzuru savunanlar çoğunlukta, çoğunlukta ki vatandaşların bir araya gelmesi lazım. Biz bunu yapabilirsek Türkiye’yi aydınlığa çıkarırız şeklinde konuştu.

PHA    

 

Editör: Adıyaman Haber