Kanalizasyon için her yolu deneyen köylüler çözüm bulamamış, evsel atık suların sokaklara akması yüzünden halk yıllardır pis kokular, sinekler ve hastalıklarla uğraşmaktadır. Köy halkı yavaş yavaş ölüyoruz buna dur diyecek kimse yok mu diyerek yetkililere çağrıda bulundu. KÖYDE SOKAKLAR ALARM VERİYOR Besni ye bağlı en büyük köylerden biri olan İznik'in alt yapı sorunu yüzünden sokaklarda mikroplar alarm veriyor. Pis kokular sinekler ve hastalıklar köylüyü canından bezdirmiş durumda. İçme suyu şebekesinin 1994 yılında verilmesi ile beraber köyde sorunlar bitmek bilmiyor. Caddelere akan evsel atık sular evlere mikrop saçıyor çocukların okula gidiş geliş güzergâhlarında birikmiş küflenmiş su birikintileri büyük sağlık sorunlara yol açmaktadır.

MUHTAR HASAN YILMAZIN HİZMET İSYANI

Yerel basın ve sosyal medyadan köylülerle beraber sesini duyurmaya çalışan Hasan Yılmaz 2009’ tan beri köyün muhtarıyım yaklaşık 10 yıldır bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Görüştüğümüz yetkililer tarım bakanlığının bunu yakında bir proje kapsamında çözeceğini söylüyorlar. 5 yıldır bunu duymaktan bıktık. Bunu artık tarım bakanlığımı valilik mi kaymakamlık mı kim çözecekse gelsin çözsün. Biz yetkililerin gelip sorunu köyde yerinde inceleme gibi boş detaylarla bizi oyalamasına tahammül edemiyoruz.

UYKU DÜZENİMİZ BOZULDU.

Köy muhtarı Hasan yılmaz şöyle devam etti. Yıllardır bu sorun yüzünden köyde sürekli hastalıklar belirmeye başladı uyku düzenimiz kalmadı. Sineklerle gece mücadele edemiyoruz çocuklar gece hüngür hüngür ağlıyor yaşam kalitemiz düştü bu iğrenç ortamdan artık iyice bunaldık yardım çığlıklarımız karşılık bulmuyor. Yakında köylülerimizle birlikte cumhurbaşkanımızla bu olayı konuşmak için girişimde bulunacağız. Köyde hayvancılıkla uğraşan arkadaşlarımız var bunlarda haliyle hayvanlarını caddelerden geçiriyor. Su şebeke boruları yerin bir karış altında hayvan pisliklerinin çevreye verdiği zararın yanında içme suyuna karışma ihtimali çok yüksek. Başvurmadığımız kurum kalmadı il dışından da yardım talep ettim bir çözüm bulamadım köye gelip sorunu yerinde inceleyen Ak Partili Milletvekillerine de durumu izah ettim. En son bize eylül ayında başlanacağı söylendi biz buna inanmıyoruz. Bize söylenen hiçbir şey yerine getirilmedi. Umudumuz da yoktur.

MUHTARDAN YERİNDE ÖNERİ

Son olarak şunu söyleyip yetkililere seslenmek istiyorum. Gelin bizim köye ana kanalları açın. Evlerden bu kanallara bağlantıları kendi imkânlarımızla halletmeye çalışalım yeter ki bu sorun çözülsün. Yetkilerin sorunu yerinde inceleme gibi oyalayıcı detayları istemiyoruz. Tahammülümüz de kalmadı. Artık nokta koyacak bir çözüm istiyoruz.

KÖY HALKI

Sosyal medya hesaplarından yetkili kurumları mesaj yağmuruna tutmaya başlayan köylüler resimler ve videolarla sosyal medya da etkili olmaya başladı. Köy halkı muhtara desteklerini iletti ve her türlü yasal haklarla insanca yaşama olan özlemlerini dile getirdiler. Bu çığlıklarını duyulması için elinden gelenleri yapacaklarını söylediler. Köyün içler acısı halini gösteren resimlerle yetkilere çağrıda bulunan köylüler seslerinin duyulmasını istiyor.

Editör: Adıyaman Haber