Yaklaşan 19. Besni Eğitim Bayramının hazırlıkları sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Besni’deki STK Başkanlarıyla toplantı yaparak bayram programını belirleyen Besni Eğitim Vakfı Yönetimi yine il protokolünü de ziyaret ederek 19. Besni Eğitim Bayramına davet etmişti.
Besni’deki ziyaretlerinin ardından İstanbul’da ki vakıf merkezlerine dernek başkanlarını davet eden BEV Yönetimi dernek başkanlarıyla yaptığı toplantıda bayram programının son halini netleştirdi.
Yapılan toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunan Besni Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Balta, “Bu bayram sadece BEV’in bayramı değil tüm Besnililerin bayramıdır. O yüzden bayrama herkesin gerekli hassasiyeti göstermesini rica ediyorum. Besni Eğitim Bayramı ile ilgili iki günlük Besni ziyaretimiz oldu. İl protokolünü ziyaret ederek bayramımıza davet ettik. Daha sonrasında ise Besni’de İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer başkanlığında bayram programını görüştük. Bu süreçte bizlere gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı başta Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer ve Belediye Başkanı İbrahim Öztürk olmak üzere herkese teşekkürleri iletiyorum. Ayrıca siz değerli dernek başkanlarımıza da katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi. 
Yapılan toplantıya BEV Başkanı Ali Balta ve Yönetim Kurulu Üyeleri, BEV Eski Başkanları, Küçükköy Besnililer Derneği Başkanı Bekir Eman ve yönetim kurulu üyeleri, Edirne kapıda Yunus Emre ve Mevlana’yı Sevenler Derneği Başkanıİsmail Yüksel, Besni Birlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İstanbul Temsilciliği Başkanı Mehmet Savcı katıldı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha