Adıyaman 1. Amatör Kümede mücadele eden Besnispor ligin 6. Haftasında kendi evinde karşılaştığı Kahta İdmanyurdu Sporu farklı yenerek şampiyonluk yolunda bir engelli daha aştı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü  Besni şehir stadında  Kahta İdmanyurdu Spor ile karşılaşan temsilcimiz Besnispor rakibini deyim yerindeyse kendi sahasına hapsetti. Maçın birinci dakikasından 90.dakikaya kadar oyun kontrolünü elinde tutan Besnispor deyim yerindeyse tek kale oynadı. Maç boyunca kalesinde tek pozisyon verdi o da gol oldu. Maçın yan hakemi Kerem Teğin maç boyunca yanlış ofsayt bayrağı kaldırarak seyirciden büyük tepki aldı.

Maçın başlama düdüğü ile Besni Spor sağ taraftan geliştirdiği atakta Enes Yastı topla  ceza sahasına kadar girdi topu Oğuzhan’a çıkardı bu oyuncunun güzel bir vuruşu ile Besni Spor 1-0 öne geçti.12.dakikada Besni spor kalecisi Sinan’ın büyük hatasını affetmeyen rakip takım oyuncusu Serkan topu ağlarla buluşturarak skora dengeyi getirdi. Maçın 26.dakikasında orta sahada topla buluşan Uğur topu Enes Yastı’nın önüne bıraktı ceza sahasına bu oyuncunun ortasını kaptan Cengiz kafa ile filelere gönderdi ve skoru 2-1’e getirdi. 35.dakikada orta sahada topla buluşan Eyüp topu Uğur’a aktardı, Uğur topu sürdü ceza sahası dışından güzel bir vuruşla topu filelere gönderdi ve ilk yarı Besni Sporun 3-‘lik üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya Besni Spor iyi bir başlangıç yaptı. Oyunun kontrolü elinde idi.  56.dakikada Besni Sporun atağından sağ taraftan Burak’ın pası ile buluşan Gaffari ceza sahasına kadar topla sürerek girdi defans oyuncuları tarafından resmen biçildi ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını Ömer Faruk kullandı sert ve düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu ve skoru 4-1yaptı. 
58.dakikada Cengiz’in yerine Enes Yolcu ve 68.dakikada İsmail’in yerine Mehmet Canpolat  ve 70.dakikada Eyüp’ün  yerine Haci Yusuf oyuna girdi. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca Besni Spor 4-1 galip ayrıldı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha