Besni İlçesi Kesmetepe Beldesi’nde kadınlara yönelik istihdamı sağlamak için başlatılan Belediye, Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur destekli 6 ay süren "El sanatları ve moda tasarım" kursu ilk mezunlarını verdi.

Kesmetepe Beldesinde düzenlenen sergi açılışına, Besni Kaymakam Nazlı Demir, Jandarma Komutanı Barış Kara, Belediye Başkanı Ali Yılmaz, Besni Eğitim Vakfı Başkanı Andan Sabak, STK temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Gaziantep Necip Kısakürek Anadolu Lisesi folklor ekibinin gösterisiyle devam etti.

Ardından Belediye Başkanı Ali Yılmaz, günün anlam ve önemine binaen biri konuşma yaptı. Başkan Yılmaz, “Kursumuzu açarken asıl hedefimiz, kadınlarımızın normalde evde yaptıkları ama çok beceremedikleri makinayla biçki dikiş olayını kadınlarımıza kazandırıp, onlara bir meslek bu konuyla ilgili Halk Eğitim Müdürlüğümüz ve İş-Kur müdürlüğümüzün katıkları sonucu kursumuzu açtık. Altı ay süren kursumuz İş-Kur desteklidir. Kursumuza katılan kadınlarımız bu sayede el sanatları ve el becerilerini geliştirdiler ve hem de sigorta girişleri oldu. Ayrıca evlerinin bütçelerine katkıda bulundular. Bu tür faaliyetlerin devamını ve desteklenmesini temenni ediyorum" dedi.  

Başkan Yılmaz’ın ardından serginin açılış kurdelesi kesimi sırasında açıklama yapan Kaymakam Nazlı Demir, “Halk eğitim ve İş-Kur müdürümüze teşekkür ediyoruz. İş-Kur organizasyonuyla hem moda tasarım ve el sanatları üzerine iki kursumuz açıldı. Hanımlarımız burada kısa vadede de olsa aile ekonomilerine katkıda bulundular hem de yeni beceriler elde ettiler. Burada öğrendiklerini kendi hayatlarında da uygulayarak aile ekonomisine katkı sağlamaya devam edecekler. Belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ve kurdele kesiminin ardından açılış töreni, davetlilere yapılan ikramların ardından sona erdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha