Türk Dili ve Edebiyatı alanında yapmış oldukları proje çalışması ile yarışmaya katılan Batuhan Özsunar ve Mehmet Savaş, okul müdürü Şükrü Karadeniz ve danışman öğretmen Yasemin Delen ile Belediye Başkanı E. Mehmet Emre ve Besni Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen’i ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Ziyarette projeleri hakkında açıklamalarda bulunan öğrenciler, Türkçe'nin, dünyanın en büyük beş dilinden bir tanesi olduğuna işaret ederek, şunları ifade etti:

"Bunu bilim insanları söylemektedir. Bilim insanları dilimizin güzelliğini, büyüklüğünü, kolaylığını, anlatım genişliğini söylerken acaba bizim bunun farkında olmamamız maalesef bizim için büyük bir handikap olarak görülmelidir.Toplumun milli ve manevi kodlarını ileri kuşaklara aktaran ve bizi biz yapan en önemli unsurlardan olan dilimiz çok masum görünen ama bir o kadar da saldırgan tehdit olan yabancı kelime ve terkiplerin istila alanı haline gelmektedir."

İş yerlerinin isimlerinin Türkçe olması için tavsiye kararı alındı

Biz de hiçbir şey yapmamaktansa karınca misali bu ateşi söndürmek için bir katre de olsa su taşımaya karar verdik ve ilçemizde yerel işletme ve ürünlerde Türkçe isim kullanılmasını teşvik etmek ve toplumsal bilinç oluşturmak istedik.

Bu konuda sayın Belediye Başkanımızın ve değerli meclis üyelerimizin katkıları ile Belediye meclisinden işyerlerinin Türkçe isim kullanması yönünde Besni Belediye Meclisince  03.02.2021 tarihinde oybirliği ile alınan "ilçemizde bulunan işyerleri isimlerinin Türkçe olması konusunda tavsiye kararı" ile bu konuda ilçemizde ilk meşale yakılmıştır. Biz Sayın Belediye Başkanımızın şahsında bu konuda bize destek veren herkese teşekkür ederiz."

İşitmen: Besni esnafı daima destek olacaktır

Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen ise ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getirerek, proje konusunda ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

İşitmen, "Genç kardeşlerimize milli bir mesele olan dilimizin korunması hususunda Besni esnafımızın daima destek olacağının bilinmesini ve oda olarak üzerlerine düşeni yapmaktan mutluluk duyacağız. Öğrenciler tarafından oda yönetimine sunulan dilekçenin derhal işleme alınacağını da belirtmek isterim."dedi.

Başkan Emre:Genç kardeşlerimizin çalışması taktire şayandır

Besni Belediye Meclisi tarafından proje için alınan kararın ardından  okul öğrencileri Belediye Başkanı E. Mehmet Emre’ye teşekkür ziyaretinde bulundu. 

Belediye Başkanı E. Mehmet Emre ise, "Genç kardeşlerimizin milli bir mesele olan dil konusunda böyle hassasiyet göstermeleri takdire şayan olup biz kendilerine teşekkür eder yollarının ve bahtlarının açık olmasını temenni ederiz." diye konuştu.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha