İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü mutabakat metnine göre 15 Mayıs 2013 tarihi itibarı ile Besni ilçesinde eğitim alanında yetkili sendikanın Eğitim-Bir-Sen olduğunu belirten Eğitim Bir Sen Besni Temsilcisi Mahmut Akçaay, “Bugün olduğu gibi yarın da tek amacımız eğitim çalışanlarının hakkını savunmak ve eğitime katkı sunmaktır. Yolumuza taş koymaya kalkanlar bizi yıldıramayacaktır” açıklamasını yaptı.
“Besni’deki tek sevdamız eğitim kalitesinin yükseltilmesi, eğitimcinin çalışma ortamının, kardeşlik ortamının, her daim en yüksek kalitede kalması çabasıdır” ifadelerini kullanan Akçaay; “Değerli üyelerimizin sayesinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Besni ilçesinde yetkili sendika olduk. Bizi bu başarıya alıştıran, bu başarıda en önemli paya sahip olan camiamızın değerli üyelerine, üye arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. 1992’de M. Akif İnan tarafından binlerce insanın duası ve yüzlerce insanın emeği ile başlayan bu kutlu ve meşakkatli yolculuğu çok şükür Besni’de yine yetki ile taçlandırdık. Besni’de geçen sene olduğu gibi yine en büyük sivil toplum kuruluşu olduk. Bu güce ulaşırken en büyük etken duruşumuz ve ekip ruhuyla yapılan çalışmalarımızın sonucunda gerçekleşmiştir. Kimseye boyun eğmeden haklının ve hakkın yanında olan sendikamız kimsenin görüşüne, milliyetine, cinsiyetine, geçmişine, arkadaşına, çevresine bakmadan emeği ve hakkı korumaya çalışmıştır.
Eğitim Bir-Sen Besni Temsilcisi Mahmut Akçaay “Besni’de Eğitim Bir-Sen olarak genel yetki yolunda, köy köy, okul okul dolaşan, evinden ailesinden zamanından feragat ederek bu kutlu sevdamızı anlatan arkadaşlarımız oldu. Dost ve arkadaşlık ortamının sürmesi, arkadaşlarımızın sorunlarının anında çözümü için canla başla çalıştık. İşte bu başarı, tüm üyelerimize aittir. Bugün sorumluluğumuzun bir kat daha arttığının bilincindeyiz. Çünkü lider olmanın her zaman zorluğu vardır. Dün olduğu gibi bugün de eğitim camiasının yanında olmaya devam edeceğiz.
Eğitim çalışanları adına alınmış hangi kazanım varsa, ya altında imzası ya da arkasında teri ve emeği olan Eğitim-Bir-Sen, eğitim çalışanlarının sorunlarını çözmeye, özgürlükleri genişletmek için verilen mücadelede adanmışlık örneği sergilemeye ve Akif İnan’ın “Türkümüz dünyayı kardeş bilendir / Gökleri insanın ortak tarlası” dizesindeki kuşatıcı ruhla bütün eğitim çalışanlarını kucaklamaya ve sorunlarına çözüm üretmeye devam edecektir.
Çalışanların haklarının korunması ve geliştirilmesine katkıda bulunacağız. Haksızlıklar karşısında dik duran sendika olmaya devam edeceğiz. Bu anlamda üyelerimizden, okul temsilcilerimize, ilçe yönetimime kadar teşkilatımız üstlendiği sorumluluğun hakkını vermiş ve yetki ehline verilmiştir. Besni’de bizi yetkiye layık görerek Besni’de Eğitim Bir-Sen’i yeniden yetkiyle taçlandıran, bizi bu makama taşıyan tüm üyelerimize, isimsiz kahramanlarımıza, okul temsilcilerime, yönetim kuruluma ve çok değerli üyelerimize ve isimsiz kahramanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum’’dedi.           
 
                                                                      Mahmut AKÇAAY 
                                                          Eğitim-Birsen Besni Temsilcisi
Editör: Adıyaman Haber