Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 41 öğrenci ve 20 danışman öğretmen ile hazırladığı 20 proje TÜBİTAK tarafından kabul görmesinin ardından okul atölyesinde bilim fuarı açılışı yapıldı. 

Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nevzat Avşar, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına sundukları 20 projenin de kabul görmesinin ardından Şubat ayından itibaren çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Proje kapsamında TÜBİTAK’tan alınan 5 bin TL hibe ile projelerini yaptıklarını söyleyen Avşar, şunları kaydetti:

 “Proje kapsamında 20 danışman öğretmenimiz 41 öğrenci ile Şubat ayından itibaren projelerini hazırlamaya başladılar ve daha önce TÜBİTAK’a bildirdiğimiz 22-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuarımızın açılışını yaptık. Yine proje kapsamında TÜBİTAK’tan aldığımız 5 bin TL hibe ile bu 20 projemizin tüm masraflarını karşıladık. Katkısı olan bütün öğretmen ve öğrencilerime teşekkürlerimi sunuyorum”  

Okul Atölyesinde düzenlenen bilim fuarına İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Arif Bekar, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, kurum ve daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha